Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 199 (6909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casa de Pensii Suceava

Beneficiarii pensiilor de urmaş îşi pierd acest drept dacă nu fac dovada continuării studiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava a anunţat că potrivit prevederilor legale în vigoare, beneficiarii unei pensii de urmaş care nu vor face dovada continuării studiilor îşi vor pierde acest drept începând cu data de 1 octombrie 2018. Directorul instituţiei, Constantin Boliacu, a precizat că având în vedere că începând cu luna iulie 2018, drepturile de pensie curente se achită în intervalul 1-15 ale lunii, pentru persoanele care primesc aceste drepturi prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română S.A. şi pentru a preîntâmpina situaţiile care conduc la neplata drepturilor de pensie de urmaş, copiii urmaşi în vârstă de peste 16 ani au obligaţia să prezinte la Casa Judeţeană de Pensii Suceava adeverinţa din care să rezulte că în anul şcolar în curs, respectiv 2018-2019, urmează o formă de învăţământ organizată potrivit legii. Constantin Boliacu a precizat că data scadentă de depunere a acestei adeverinţe este 21 septembrie 2018.

El a adăugat că în condiţiile în care anul universitar începe la 1 octombrie 2018, iar studenţii urmaşi, în vârstă de până la 26 ani, sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 21 septembrie 2018 a dovezii privind continuarea studiilor, aceştia au obligaţia să depună la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, până la acelaşi termen o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. Ulterior depunerii acestei declaraţii, dar nu mai târziu de 19 octombrie 2018, studenţii urmaşi au obligaţia de a prezenta adeverinţă din care să rezulte că în anul universitar în curs, 2018-2019, urmează o formă de învăţământ superior, organizată potrivit legii. 

Constantin Boliacu a subliniat faptul că nedepunerea declaraţiei pe propria răspundere, în sensul continuării studiilor, până la data de 21 septembrie 2018, va duce la neplata drepturilor de pensie de urmaş.

„Precizăm că declaraţia pe propria răspundere în sensul continuării studiilor este afişată pe site-ul instituţiei, iar după completare, aceasta poate fi transmisă la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, prin email, fax, poştă, nefiind obligatorie prezentarea la sediul instituţiei”, a spus Constantin Boliacu.

Șeful CJP Suceava a precizat că pentru a evita situaţiile neplăcute în care s-ar regăsi copiii, respectiv studenţii urmaşi în cazul neplăţii drepturilor de pensie de urmaş, face un apel către aceştia pentru a respecta termenele precizate anterior. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiarii pensiilor de urmaş îşi pierd acest drept dacă nu fac dovada continuării studiilor.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beneficiarii pensiilor de urmaş îşi pierd acest drept dacă nu fac dovada continuării studiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei