Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 180 (6890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere

Creştere spectaculoasă a numărului de studenţi din Ucraina şi Republica Moldova, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a raportat o creştere cu 40% a numărului candidaţilor din Republica Moldova şi Ucraina admişi la programele de licenţă şi masterat, în cadrul sesiunii de admitere pentru românii de pretutindeni.

„Număr record de înmatriculaţi la USV în cadrul sesiunii de admitere pentru românii de pretutindeni. Este o creştere cu 40% comparativ cu vara anului trecut. Sunt 305 candidaţi înmatriculaţi la programele de licenţă şi 99 la programele de master”, a arătat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, rectorul interimar al instituţiei.

Cât priveşte programele de licenţă ale instituţiei, din cei 305 absolvenţi de liceu de peste hotare, admişi la USV, cei mai mulţi au ales Economia comerţului, turismului şi serviciilor - 31 de candidaţi, Relaţii internaţionale şi studii europene - 25 de candidaţi, Afaceri internaţionale - 22 de candidaţi, Administrarea afacerilor - 22 de candidaţi, Limba şi literatura engleză - limba şi literatura germană / limba şi literatura română - 20 de candidaţi, Economie generală şi comunicare economică - 15, Management - 13, Administraţie publică - 12, Finanţe bănci - 11, Geografia turismului şi Calculatoare - câte 10 candidaţi.

La programele de masterat, specializările cele mai atractive în rândul candidaţilor s-au dovedit a fi Ştiinţa şi ingineria calculatoarelor - 19 candidaţi, Reţele de comunicaţii şi calculatoare - 16 candidaţi şi Controlul şi expertiza produselor alimentare - 15.

 

37 de candidaţi, absolvenţi de licee din mediul rural, admişi la buget

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a alocat, în premieră în acest an, pentru admiterea în anul universitar 2018-2019, locuri pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care provin din licee din mediul rural. Măsura are rolul de a creşte egalitatea de şanse dintre elevii din mediul rural şi cei din rural, motivându-i pe aceştia din urmă să-şi continue studiile. Potrivit statisticilor, elevii din mediul rural participă într-un procent mult mai mic la niveluri superioare de educaţie - liceu şi universitate.

37 de candidaţi care au absolvit licee din mediul rural au ales USV pentru studiile superioare, cei mai mulţi îndreptându-se către Calculatoare - 5 candidaţi, Balneokinetoterapie şi recuperare - 4 candidaţi, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar - 3, Managementul energiei - 3.

Pentru candidaţii romi au fost alocate 10 locuri fără taxă la programele de licenţă, doar trei dintre acestea fiind ocupate. Pentru programele de master, au fost distribuite tot 10 locuri, un singur candidat înmatriculându-se pentru studiile masterale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere spectaculoasă a numărului de studenţi din Ucraina şi Republica Moldova, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Creştere spectaculoasă a numărului de studenţi din Ucraina şi Republica Moldova, la Universitatea din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei