Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 114 (6824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înfiorător

Au arestat un tâlhar, dar nu ştiau că au de a face cu un criminal care şi-a ascuns victima în beci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta poliţiştilor judiciarişti şi a procurorului criminalist cu privire la cadavrul găsit în beciul unei gospodării din Marginea s-a concretizat, acum două zile, prin punerea sub acuzare a principalului suspect, Stelian Gabriel Rotari, care a fost arestat preventiv sub aspectul comiterii infracţiunii de omor. 

Stelian Gabriel Rotari este arestat acum în două dosare. Asta pentru că el este arestat preventiv de la finele lunii aprilie a anului trecut într-un dosar de tâlhărie calificată şi furt. Practic, la vremea respectivă, anchetatorii au pus sub acuzare un tâlhar, fără a şti că acesta ascunde o crimă şi un cadavru în beci.

 

Ucis şi ascuns în beci. Crima a fost ascunsă în jur de 8 luni

Pe 8 mai 2018, în urma exploatării unei informaţii de către un poliţist de la Marginea, în beciul gospodăriei familiei Rotari a fost găsit un cadavru, acoperit de vegetaţie. Ulterior s-a stabilit că este vorba de Maricel Zlotari, în vârstă de 37 de ani, de care nu se mai ştia nimic de aproximativ opt luni de zile. Bărbatul avea infirmitate şi trăia din cerşit şi adesea înnopta în casa lui Stelian Gabriel Rotari, în vârstă de 30 de ani. Cei doi erau prieteni de pahar, povestesc localnicii din Marginea. La un moment dat, Maricel Zlotari a dispărut, însă nu a avut cine să-şi facă prea multe griji pentru el.

Avea să fie găsit în beci, abia pe 8 mai 2018.

La necropsie s-au găsit urme de agresiune, însă, având în vedere starea cadavrului, este nevoie de probe suplimentare, care vor fi analizate de specialiştii de la IML Iaşi.

Iniţial, procurorul criminalist nu l-a pus sub acuzare pe principalul suspect. Lucrurile s-au schimbat însă după completarea probatoriului, iar pe 21 mai Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a inculpatului Stelian Gabriel Rotari, pentru omor. Tribunalul Suceava şi-a însuşit propunerea, emiţând mandatul de arestare. Conform unor surse, acesta şi-a recunoscut fapta, iar probele împotriva sa încep şi ele să se adune.

 

A furat banii unui bătrân, apoi l-a înjunghiat pentru a mai face rost de bani

Tot zilele trecute, acelaşi Stelian Gabriel Rotari a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în dosarul în care a fost arestat preventiv la finele lunii aprilie a acestui an.

Tânărul este acuzat că a furat în două rânduri bani din locuinţa unui bătrân din Marginea, a doua oară folosindu-se de violenţă extremă.

Bătrânul respectiv, în vârstă de 77 de ani, apela la Rotari pentru fel de fel de activităţi gospodăreşti, rezultă din cercetări.  

În rechizitoriul de trimitere în judecată se arată că Stelian Gabriel Rotari a furat, în noaptea de 3 spre 4 iulie 2017, suma de 1.000 de euro din locuinţa victimei, sustrăgând banii dintr-o ladă.

Ulterior, în seara zilei de 22 aprilie 2018, individul i-a cerut bani aceluiaşi bătrân, devenind violent când a fost refuzat.

„Întrucât persoana vătămată a refuzat să-i dea bani, acesta a luat un cuţit de pe masă, cu care l-a ameninţat, punându-i-l în zona gâtului şi cu care mai apoi l-a înjunghiat de două ori în zona dorsală, respectiv în zona cervicală”, au stabilit procurorii.

În încercarea de a se apăra, bătrânul a prins cuţitul în mână, suferind leziuni şi la nivelul degetelor mâinii stângi.

Terorizat, bătrânul i-a spus atacatorului unde îţi ţine economiile, acesta din urmă plecând cu suma de 700 de lei. Faptă deosebit de gravă aşadar.

În acest dosar, Stelian Gabriel Rotari va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată, iar procesul va începe la Judecătoria Rădăuţi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au arestat un tâlhar, dar nu ştiau că au de a face cu un criminal care şi-a ascuns victima în beci.
 Vizualizări articol: 5135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au arestat un tâlhar, dar nu ştiau că au de a face cu un criminal care şi-a ascuns victima în beci5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei