Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 112 (6822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Suceveanul Ion Andriu a fost ales preşedinte al Filialei Nord Est a Ordinului Arhitecţilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhitectul sucevean Ion Andriu a fost ales în funcţia de preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Nord Est. Alegerile au avut loc recent, în incinta fostei Uzine de apă a Sucevei, acolo unde s-a desfăşurat Conferinţa Teritorială a Filialei Nord Est a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR). În cadrul conferinţei teritoriale au fost alese noile organisme de conducere ale filialei, respectiv preşedintele, consiliul teritorial şi componenţa comisiei de cenzori şi a comisiei de disciplină. În urma alegerilor, preşedinte al Filialei Nord Est a OAR pentru perioada 2018-2020 a fost ales arhitectul sucevean Ion Andriu. De asemenea, Colegiul Director ales de noul Consiliu teritorial de conducere al filialei este format din arhitecţii suceveni Constantin Gorcea şi Corina Roncea, şi Mihai Tulbure (Botoşani), care vor avea funcţii de vicepreşedinţi, în timp funcţia de trezorier va fi ocupată de arh. Alexandru Oltean. De precizat că în mandatul 2014-2018, arhitectul Ion Andriu a deţinut funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al Ordinului Arhitecţilor din România.

Ion Andriu a precizat că tot în cadrul Conferinţei Teritoriale au fost aleşi şi delegaţii filialei pentru Conferinţa Naţională a OAR, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 30 iunie – 1 iulie 2018. „Tot în cadrul conferinţei au avut loc şi o serie de dezbateri şi analize, finalizate prin propuneri şi sugestii referitoare la optimizarea organizării interne, relaţiile cu instituţiile şi reprezentanţii administraţiei, reducerea birocraţiei şi simplificarea regulamentelor legislative referitoare la proiectarea şi realizarea investiţiilor”, a precizat arh. Ion Andriu.

El a arătat că Ordinul Arhitecţilor din România cuprinde 22 de filiale în întreaga ţară, Filiala Nord Est având 182 de membri, arhitecţi şi coordonatori arhitecţi, din judeţele Suceava şi Botoşani.

OAR are ca principal scop gestionarea modalităţilor de exercitare a profesiei de către cei circa 10.000 de membri ai organizaţiei la nivel naţional.

Ion Andriu a mai amintit că locaţia în care au avut alegerile, fosta Uzină de apă a Sucevei, datează din anul 1912 şi este în prezent gazda organizaţiilor locale ale breslei arhitecţilor. Fosta Uzină de apă a Sucevei a fost restaurată şi reabilitată în totalitate, demers care a fost apreciat şi în plan naţional, fiind recompensat cu mai multe premii, inclusiv cu premiul „Arhitectura patrimoniului cultural”, al Bienalei Naţionale de Arhitectură, în 2016, acordat autorului principal al proiectului, arh. Constantin Gorcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Ion Andriu a fost ales preşedinte al Filialei Nord Est a Ordinului Arhitecţilor din România.
 Vizualizări articol: 2406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveanul Ion Andriu a fost ales preşedinte al Filialei Nord Est a Ordinului Arhitecţilor din România5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei