Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 nov 2017 - Anul XXII, nr. 264 (6680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Noul Spital Municipal din Fălticeni ar putea fi funcţional anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că noul spital din acest municipiu ar putea fi funcţional anul viitor. Cătălin Coman s-a declarat mulţumit de modul în care se lucrează pentru finalizarea acestei investiţii, precizând că sumele alocate anul acesta vor fi cheltuite în totalitate luna aceasta, urmând să se solicite suplimentarea fondurilor. Coman a spus că pentru anul 2016, pentru lucrările la Spitalul Municipal din Fălticeni s-a alocat o sumă de 15 milioane de lei, din care până în prezent s-au decontat aproximativ 11 milioane de lei. „Constructorul lucrează cu minimum 100 de oameni pe şantierul spitalului şi sunt secţii care se termină până la sfârşitul acestui an. Din discuţiile pe care le avem săptămânal cu reprezentanţii firmei care realizează lucrările, cu proiectantul şi dirigintele de şantier, până la finalul acestei luni se va deconta toată suma rămasă pentru anul acesta”, a arătat primarul din Fălticeni. El a adăugat că în aceste condiţii va solicita Ministerului Sănătăţii o nouă sumă de bani, respectiv cinci milioane de lei, bani care ar putea fi cheltuiţi până la sfârşitul acestui an având în vedere că lucrările se realizează doar în interior. „Am discutat deja la Ministerul Sănătăţii, împreună cu managerul spitalului, şi dacă vom cheltui integral suma deja alocată există posibilitatea să solicităm o altă sumă, iar în limita resurselor existente să primim banii tot anul acesta”, a spus Cătălin Coman. El a spus că pentru anul viitor ar mai fi necesară o altă sumă de cinci milioane de lei, pentru finalizarea tuturor lucrărilor la noul spital municipal.
Primarul din Fălticeni a mai declarat că în paralel au fost făcute solicitările pentru asigurarea fondurilor necesare pentru dotările nemedicale, valoarea acestora fiind de circa nouă milioane de lei.

 

Pe spaţiul actualului spital vor fi amenajate o parcare şi un parc

Cătălin Coman a mai precizat că pentru noul spital există deja o parte din aparatura medicală necesară, aceasta fiind achiziţionată cu fonduri de la bugetul local şi de la Ministerul Sănătăţii. „În ultimii patru ani s-a achiziţionat din fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi de la bugetul local aparatură medicală în valoare de aproximativ şase milioane de lei, care este utilizată în spitalul actual şi care va fi mutată în noua unitate spitalicească. Numai anul acesta am asigurat de la bugetul local o sumă de 1,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală, respectiv un aparat cu raze Roentgen, două mese de operaţie, una pentru maternitate şi una pentru spitalul mare, precum şi altă aparatură”, a mai spus Cătălin Coman.

Primarul din Fălticeni a spus că după darea în folosinţă a noii unităţi spitaliceşti, spitalul vechi va fi demolat, iar spaţiul rămas va fi reamenajat, cu o parcare şi un parc, după modelul existent în prezent la Spitalul Judeţean din Suceava. Cătălin Coman a arătat că primăria dispune de întreaga sumă necesară pentru demolarea vechiului spital şi amenajarea parcării şi a parcului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul Spital Municipal din Fălticeni ar putea fi funcţional anul viitor.
 Vizualizări articol: 2643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Noul Spital Municipal din Fălticeni ar putea fi funcţional anul viitor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei