Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2017 - Anul XXII, nr. 262 (6678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Gura Humorului

Concursul de matematică „Memorialul David Hrimiuc”, la cea de-a XIV-a ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele acestei săptămâni, la Gura Humorului se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional de Matematică „Memorialul David Hrimiuc”, eveniment la care sunt aşteptaţi circa 300 de elevi şi 40 de cadre didactice din mai multe judeţe ale ţării, precum şi un lot de participanţi din Republica Moldova.

Competiţia este destinată elevilor din clasele III-VIII, testările fiind găzduite de Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

Potrivit prof. Senorica Sinocicu, directoarea unităţii, „prin acest concurs organizatorii îi invită pe elevi să intre în jocul cu matematica, să îşi pună la încercare intuiţia, perspicacitatea, creativitatea, puterea de concentrare, rapiditatea în gândire, spiritul practic.Credem cu tărie că cel mai important instrument de dezvoltare este (auto)evaluarea permanentă, modul în care se lucreză cu informaţiile acumulate, corelarea lor şi mai apoi transformarea acestora în competenţe specifice”. Preşedinte de onoare al concursului este conf. univ. dr. Andrei Braicov, Universitatea de Stat din Tiraspol - Facultatea de Fizică şi Matematică, iar preşedintele concursului a fost desemnat conf. univ. dr. Lenuţa Alboaie, de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi – Facultatea de Informatică.

Organizatori ai concursului: Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Primăria oraşului Gura Humorului, Societatea de Ştiinţe Matematice, Universitatea de Stat din Tiraspol – Facultatea de Fizică şi Matematică, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi – Facultatea de Informatică, Asociaţia cultural – ştiinţifică şi profesională „C.C.D.- Bucovina”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

„Motivaţi şi de ceea ce a reprezentat pentru noi toţi domnul profesor David Hrimiuc, decedat prematur, catedra de matematică de la Școala Nr. 1 Gura Humorului a hotărât, împreună cu IȘJ Suceava, înfiinţarea acestui concurs. Conceput iniţial de nivel judeţean, în anul 2004/2005, concursul a devenit începând cu ediţia din 2011/2012 internaţional, la acest concurs participând echipaje din Ucraina şi Republica Moldova. Până în prezent, la cele 13 ediţii, au trecut porţile Școlii Gimnaziale Nr. 1 peste 3.000 elevi, din 40 de şcoli”, au mai transmis organizatorii concursului.

Aceştia au mai adăugat că, încă de la început, concursul a reprezentat un proiect ambiţios menit să concretizeze performanţa. Prin participarea la acest proiect, elevul pasionat de matematică îşi va forma o imagine clară asupra nivelului său de pregătire şi va dobândi o atitudine pozitivă faţă de evaluări şi competiţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de matematică „Memorialul David Hrimiuc”, la cea de-a XIV-a ediţie.
 Vizualizări articol: 2661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concursul de matematică „Memorialul David Hrimiuc”, la cea de-a XIV-a ediţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei