Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Incident

O bucată din tavanul şcolii din Ilişeşti s-a prăbuşit miercuri noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pericol iminent la Şcoala Gimnazială Ilişeşti, după ce aproape toată tencuiala tavanului din sala unde erau depozitate cutiile de lapte pentru elevi s-a desprins şi s-a prăbuşit peste rafturile din încăpere. Partea bună este că nimeni nu a fost rănit de bucăţile căzute la pământ, cel mai probabil incidentul având loc în cursul nopţii de miercuri.

Cu toate că şcoala a fost ridicată pe vremea bunicilor sau străbunicilor noştri, în 1912, reprezentanţii şcolii spun că sălile de cursuri şi celelalte încăperi nu prezentau semne de şubrezire, spărturi, coşcoveli sau improvizaţii improprii.

„Nu ne explicăm cum s-a întâmplat, niciodată nu au fost probleme şi nu erau semne că ceva era în neregulă. Din fericire nu era nimeni în respectiva sală. Joi, în jurul orei 11.00, când trebuia distribuit laptele elevilor, am observat că tencuiala căzuse aproape în totalitate. Nu am auzit nici un zgomot, nimeni nu a sesizat nimic, ceea ce mă face să cred că a căzut în cursul nopţii”, a precizat prof. Ramona Savin, directoarea şcolii din Ilişeşti.

Aceasta a mai menţionat că o posibilă cauză a incidentului ar putea fi umezeala din clădire, prezentă şi din cauza vechimii construcţiei.

Bucăţile din tavan, praful, laptele şi rafturile strivite de greutatea plafonului au fost strânse, camera fiind curăţată şi închisă.

„Am rugat să se verifice dacă tavanul mai prezintă vreun pericol, urmând ca mâine (n.r. - vineri) să vedem ce soluţii avem pentru a face reparaţii”, a mai arătat directoarea şcolii.

De altfel, unitatea din Ilişeşti este inclusă în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) în vederea reabilitării clădirii, a instalaţiei electrice şi montării unei centrale termice.

La Şcoala Gimnazială Ilişeşti învaţă 113 elevi, din clasele V-VIII.

Nu de puţine ori, şcolile s-au dovedit a fi adevărate capcane pentru elevi. Anul trecut, ploile abundente au provocat importante pagube materiale la Probota, oraşul Dolhasca, unde tavanul şcolii gimnaziale din sat s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor apărute în pereţii şi tavanul clădirii.
Tot anul trecut, a fost semnalată o situaţie absurdă în oraşul Salcea, unde ori de câte ori ploua, cei peste 50 de preşcolari din cadrul grădiniţei făceau carte printre picături de apă, găleţi şi cârpe cu care se aduna apa infiltrată în tavanul unităţii. Poate cel mai mediatizat caz este totuşi cel al Şcolii 141 din Capitală, unde în primăvara acestui an s-a prăbuşit tavanul de pe holul clădirii, de la etajul al doilea, unde se aflau şi săli de clasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bucată din tavanul şcolii din Ilişeşti s-a prăbuşit miercuri noapte.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
O bucată din tavanul şcolii din Ilişeşti s-a prăbuşit miercuri noapte2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte