Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 nov 2017 - Anul XXII, nr. 253 (6669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Razie de amploare

Barurile, discotecile şi sălile de jocuri de noroc, luate la puricat de poliţişti în plină noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai grav accident înregistrat săptămâna trecută, pe raza localităţii Ilişeşti, soldat cu moartea a cinci tineri cu vârste cuprinse între 15-26 de ani, le-a dat de gândit poliţiştilor suceveni. Pentru a preveni astfel de tragedii, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a derulat o amplă razie care a vizat baruri, discoteci, săli de jocuri de noroc şi săli de pariuri. În plus, au fost controlaţi şi şoferii care plecau din aceste locaţii, iar bănuielile oamenilor legii conform cărora o parte dintre ei erau sub influenţa băuturilor alcoolice s-au adeverit.

Pe parcursul acţiunii au fost organizate 25 de filtre rutiere, ocazie cu care au fost reţinute 14 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase şi 10 certificate de înmatriculare.  

O altă problemă majoră identificată a fost aceea că mulţi minori consumau băuturi alcoolice, lucru interzis de legislaţia din România.

În barurile şi discotecile verificate au fost identificaţi 54 de minori, iar în multe cazuri părinţii sau rudele apropiate nu ştiau nimic despre locul unde aceştia se aflau.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 1.000 de persoane şi s-au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.510 de lei.

„Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice. Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii - IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au legitimat minorii identificaţi şi i-au contactat pe părinţii acestora, în cele mai multe cazuri aceştia neavând cunoştinţă despre locaţia în care se află copiii lor”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.  

În cadrul acţiunii au fost verificate sălile de jocuri de noroc şi sălile de pariuri sportive între orele 21.00 - 23.00, s-au efectuat razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 - 02.00, iar în intervalul 02.00 - 04.00 au fost monitorizate ieşirile din cluburi şi au fost verificaţi şoferii care s-au urcat la volan pentru a se vedea dacă au consumat băuturi alcoolice.

În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în barurile din cartierul Burdujeni şi în barurile şi discotecile din comunele Adâncata, Zvoriştea, Dărmăneşti şi Todireşti, precum şi în trei discoteci de pe raza municipiului Suceava.

Chiar dacă acest tip de acţiune necesită un efort uman şi logistic sporit, conducerea IPJ Suceava a anunţat că ele vor continua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barurile, discotecile şi sălile de jocuri de noroc, luate la puricat de poliţişti în plină noapte.
 Vizualizări articol: 5655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Barurile, discotecile şi sălile de jocuri de noroc, luate la puricat de poliţişti în plină noapte5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei