Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 oct 2017 - Anul XXII, nr. 245 (6661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

La Gura Humorului vor fi amenajate noi zone de agrement cu o fântână arteziană muzicală şi case de hobiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oraşul Gura Humorului va avea noi zone de agrement pentru localnici şi turişti, după ce primăria va mai amenaja trei parcuri în zona Ariniş. Noile parcuri vor fi amenajate după ce primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul O.A.Z.A (Oraş Activ cu Zone verzi Amenajate), la eveniment fiind prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Proiectul are o valoare de aproape 22 de milioane de lei (aproape cinci milioane de euro), primarul din Gura Humorului precizând că acesta va fi finalizat într-un an şi jumătate. Marius Ursaciuc a explicat că proiectul presupune amenajarea a trei parcuri noi, unul al hobiţilor, unul care va avea ca element principal o imensă fântână arteziană, precum şi un parc al soarelui.

Ursaciuc a explicat că unul dintre parcuri va fi amenajat pe o suprafaţă de aproape două hectare de teren şi va fi destinat în special copiilor. În noul parc vor fi construite cinci căsuţe de hobiţi, cu o suprafaţă de 25 de metri fiecare, în care pentru cei mici vor fi organizate diverse activităţi. „În acest parc de joacă, satul hobiţilor, va mai fi construit un castel din lemn, în care cei mici vor avea la dispoziţie leagăne, tobogane, dar şi o plasă şi un perete de căţărat. Practic, în fiecare turn al castelului, copiii vor putea practica activităţi”, a mai spus primarul din Gura Humorului. El a adăugat că un alt element important din viitorul parc va fi şi un labirint verde cu o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi, o zonă creată din arbuşti care alcătuiesc alei întortocheată. Pentru acest parc, proiectul mai include şi amenajarea de grupuri sanitare, spaţii administrative, alei pietonale, peste un kilometru de piste de biciclete şi un foişor.

 

Fântâna arteziană va fi iluminată şi va avea jeturi de apă cu înălţimi de 30 de metri

Cel de-al doilea parc, cu o suprafaţă de aproape patru hectare de teren, va fi amenajat tot în zona Ariniş şi se va numi „parcul fântânii”. Atracţia principală a acestui parc va fi o imensă fântână arteziană, care va avea un luciu de apă de 2.200 de metri pătraţi. „Va fi o fântână la care zona centrală va avea 30 de jeturi de apă cu înălţimi între 0 şi 30 de metri. Zona ce înconjoară jeturile centrale este alcătuită din 25 de jeturi care formează arcuri de cerc deasupra apei, iar a treia zonă, amplasată înspre exteriorul fântânii, este o suprafaţă de apă ce va avea un jet rotativ, fiind o zonă mai liniştită”, a explicat Marius Ursaciuc. El a precizat că fântâna va fi muzicală şi iluminată.

Tot în acest parc vor fi amenajate piste de biciclete, o pistă de skateboard, o gradenă pentru odihnă şi pentru vizionarea fântânii arteziene, precum şi un foişor. Cel de-al treilea parc, intitulat „parcul soarelui”, va fi amenajat la confluenţa râului Moldova cu pârâul Voroneţ şi va avea o suprafaţă de aproape două hectare de teren. Ursaciuc a spus că în acest parc vor fi amenajate, printre altele, zone pentru picnic şi pentru odihnă, un spaţiu verde cu peluză cu gazon, alei pietonale, iluminat ornamental şi grupuri sanitare.

 

Marius Ursaciuc: Acest proiect va consolida poziţia de lider a oraşului Gura Humorului în judeţul Suceava din punct de vedere turistic

Marius Ursaciuc a subliniat faptul că toate aceste parcuri vor fi amenajate pe terenuri degradate. „După aproape trei ani de muncă, reuşim să semnăm acest proiect extrem de important pentru Gura Humorului, pentru judeţul Suceava, pentru turismul din Bucovina. Acest proiect va diversifica gama de servicii turistice şi de agrement oferite de Gura Humorului şi va consolida poziţia de lider a oraşului nostru în judeţul Suceava din punct de vedere turistic. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au muncit pentru acest proiect, Consiliului Local, dar şi Uniunii Europene pentru că încă ne mai dă fonduri”, a spus Marius Ursaciuc, care a adăugat că din valoarea totală a proiectului, Primăria Gura Humorului va asigura o cofinanţare de 2%. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Prezent la semnarea contractului, directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, a ţinut să felicite Primăria Gura Humorului pentru obţinerea finanţării pentru acest proiect. „Consider că acest proiect va aduce o pată de culoare frumoasă în acest frumos oraş”, a spus Vasile Asandei, care a ţinut să sublinieze faptul că acest proiect este extrem de important atât pentru acest oraş, cât şi pentru tot judeţul.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a felicitat întreaga echipă din Primăria Gura Humorului pentru munca depusă până la semnarea proiectului. Gheorghe Flutur a spus că şi prin realizarea acestui proiect, Gura Humorului devine din ce în ce mai mult o staţiune turistică adevărată, care va avea o ofertă extrem de variată pentru localnici şi turişti. „Consider că este nevoie mai multă de zone de agrement în judeţul Suceava, pentru că încă ducem lipsă de astfel de atracţii. Iar un proiect bun, cum a fost Popas, prin care s-a început amenajarea parcului Ariniş, nu prea era complet dacă nu era completat cu aceste noi investiţii”, a spus Gheorghe Flutur, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est.

El a adăugat că din câte se prefigurează, Primăria Gura Humorului ar urma să mai semneze în perioada următoare încă un proiect de peste patru milioane de euro.

Flutur a amintit că în mandatul său de preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, în judeţul Suceava sunt semnate sau urmează să fie semnate proiecte cu finanţare europeană cu o valoare de peste 100 de milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului vor fi amenajate noi zone de agrement cu o fântână arteziană muzicală şi case de hobiţi.
 Vizualizări articol: 5329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Gura Humorului vor fi amenajate noi zone de agrement cu o fântână arteziană muzicală şi case de hobiţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarhana cu legume Aceste paste sunt complet diferite de ceea ce se numeşte ”tarhana” prin Banat şi Ardeal. Sunt nişte delicioase paste din aluat uşor fermentat, cu multe legume, fără ou, care se pot păstra fie uscate, fie congelate şi din care se... Citeşte