Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 sep 2017 - Anul XXII, nr. 219 (6635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Maricela Cobuz: Institutul "Cantacuzino" este o prioritate pentru Guvernul PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat ieri că Institutul "Cantacuzino" reprezintă o prioritate pentru Guvernul PSD. Într-o declaraţie politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor, Maricela Cobuz a spus că trecerea acestui institut în subordinea Ministerului Apărării Naţionale va asigura independenţa României în domeniul producţiei vaccinurilor, dar şi promovarea unor produse la export, această instituţie având un rol strategic naţional şi regional. „Repornirea şi dezvoltarea activităţii Institutului Cantacuzino este o prioritate pentru Guvernul PSD prin Programul de Guvernare. Institutul <Cantacuzino> are o istorie aparte în România, iar cei 96 de ani de existenţă au făcut ca institutul să fie direct implicat în cercetarea de boli transmisibile, asigurând supravegherea microbiologică şi pregătirea specialiştilor în domeniile microbiologiei şi imunologiei”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a explicat că timp de aproape un secol, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino” a creat şi a produs vaccinuri şi seruri pentru diferite boli transmisibile şi în acelaşi timp a publicat reviste de specialitate care au contribuit în domeniul cercetării şi formării de noi specialişti.

Deputatul social-democrat a mai afirmat că importanţa strategică a institutului este una şi mai mare, având în vedere că este unul din cele 11 institute din lume, printre care şapte europene, care produce vaccinul gripal, astfel încât reprezintă un sprijin important pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Pentru România, importanţa institutului este şi mai mare. Numai în anul 2015, <Cantacuzino> avea în nomenclator 218 produse divizate în 10 grupe şi subgrupe. Reluarea activităţii de producţie în următorii ani va contribui la asigurarea de vaccinuri  pe piaţa românească, dar şi la exportul de vaccinuri”, a declarat Maricela Cobuz. Parlamentarul PSD a mai precizat că finanţarea institutului de către statul român şi trecerea acestuia în subordinea MApN asigură institutului importanţa sa strategică şi de securitate naţională, cât şi producerea în următorii ani de vaccinuri pentru România, şi în acelaşi timp vor fi integrate noutăţi tehnologice de vârf şi cele mai noi strategii din domeniul cercetării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Institutul "Cantacuzino" este o prioritate pentru Guvernul PSD.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz: Institutul "Cantacuzino" este o prioritate pentru Guvernul PSD0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei