Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2017 - Anul XXII, nr. 168 (6584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Poliţistă locală reţinută 24 de ore, după ce a fost acuzată că i-a furat telefonul mobil afaceristului Arcadie Plămadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţie deosebit de gravă împotriva unei femei poliţist local din municipiul Rădăuţi: furt. Mai mult, poliţista locală a fost condamnată recent la un an de închisoare cu suspendare pentru o altă infracţiune, mai precis abuz în serviciu, după ce a luat banii dintr-un portmoneu găsit pe stradă de o persoană.

 

A sesizat că îi dispăruse telefonul mobil, un iPhone 7 Plus, pe care îl aşezase pe masă, în apropierea sa

„Isprava” de ultimă oră a poliţistei rădăuţene s-a petrecut marţi, în jurul orelor prânzului, chiar în incinta Primăriei Rădăuţi şi îl are ca parte vătămată pe omul de afaceri local Arcadie Plămadă. Mai exact, afaceristul rădăuţean a sunat la poliţie şi a reclamat că în timp ce se afla la sediul administraţiei locale şi completa mai multe formulare, a sesizat că îi dispăruse telefonul mobil, un iPhone 7 Plus, pe care îl aşezase pe masă, în apropierea sa. Imediat l-a contactat pe ginerele său, împreună cu care, utilizând o aplicaţie de GPS pentru localizare, a urmărit telefonul până la un birou de pe strada Volovăţului din municipiu. Imediat ce au intrat în biroul în cauză, au observat un bărbat şi o femeie pe care i-au întrebat despre aparat.

Femeia a reacţionat imediat şi, după ce l-a chemat pe Plămadă pe hol, i-a înmânat telefonul, spunându-i că îl luase de la un tânăr de etnie romă, undeva în faţa primăriei. Afaceristul nu a fost convins de vorbele femeii, condiţii în care a sunat la poliţie şi, după sosirea echipajului mobil, cei implicaţi în incident au fost conduşi la Poliţia municipiului Rădăuţi, unde oamenii legii au avut surpriza să constate că femeia era Carmen Mirela Acsântoaie, poliţist local în cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi.

În timpul audierilor, în calitate de martor, poliţista şi-a menţinut declaraţia iniţială. Însă după verificările efectuate de judiciariştii rădăuţeani s-a stabilit că autorul furtului este chiar poliţistul local Carmen Mirela Acsântoaie, iar ieri seară s-a dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, la plata sumei de 500 de lei cu titlu de despăgubiri civile şi a 900 de lei cheltuieli judiciare

Aşa cum cotidianul nostru a prezentat în urmă cu circa o lună, Carmen Mirela Acsântoaie a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru o altă faptă care a „pătat” uniforma de poliţist. Totul s-a întâmplat în ianuarie 2014, când o femeie din Burla a mers în piaţa agroalimentară din Rădăuţi pentru a cumpăra legume. Când a plătit, aceasta a scăpat jos, din greşeală, portofelul în care se aflau cartea de identitate, chitanţe şi bani, suma fiind apreciată la circa 200 de lei. Femeia de la tarabă a găsit portofelul şi l-a predat unui cunoscut, care i-a căutat pe poliţiştii locali care acţionau în zona pieţei şi i-a chemat pentru a preda bunul găsit.

„La tarabă a ajuns doar Acsântoaie Carmen, căreia i-a predat portofelul. Aceasta s-a uitat în el şi a spus că îl va preda la poliţia naţională. N.C. a luat numărul de telefon mobil al poliţistei locale Acsântoaie Carmen, pentru ca, în eventualitatea că va veni bătrâna după portofel, să o pună în legătură cu Acsântoaie Carmen Mirela”, se arată în rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

Păgubita s-a prezentat a doua zi la tarabă, dar vânzătoarea i-a spus că a predat portofelul poliţistei locale Carmen Mirela Acsântoaie, care, sunată fiind, a menţionat că a dat bunul pe care-l primise unei nepoate a femeii, elevă la Colegiul Tehnic Rădăuţi, fapt infirmat ulterior de bătrână, care a declarat că nu are nici o nepoată.„Persoana vătămată s-a prezentat la SPCLEP Rădăuţi la ghişeu, unde i-a fost înmânată cartea de identitate. Când a întrebat şi de portofel, lucrătorul de la ghişeu i-a spus să se adreseze Poliţiei Locale şi să întrebe acolo de poliţista locală Acsântoaie Carmen Mirela. Păgubita a mers la Primăria Rădăuţi, unde a discutat cu un agent de pază, care a sunat-o pe Acsântoaie Carmen Mirela, iar la telefon aceasta i-a spus martorei că buletinul l-a predat la SPCLEP Rădăuţi şi a precizat, din nou, că portmoneul l-a dat unei nepoate să-l ducă acasă”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Ulterior, femeia a reclamat totul la poliţie, iar în urma anchetei s-a stabilit că poliţista locală a luat banii şi a predat doar buletinul. Carmen Mirela Acsântoaie a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. În plus, ea a fost obligată la plata sumei de 500 de lei cu titlu de despăgubiri civile faţă de păgubită, dar şi a 900 de lei cheltuieli judiciare.

Contactat telefonic ieri seară, şeful Poliţie Locale Rădăuţi, Mihai Morariu, a declarat: „Carmen Mirela Acsântoaie a fost suspendată din activitate încă de la finele anului trecut, odată cu trimiterea sa în judecată”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistă locală reţinută 24 de ore, după ce a fost acuzată că i-a furat telefonul mobil afaceristului Arcadie Plămadă.
 Vizualizări articol: 11133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţistă locală reţinută 24 de ore, după ce a fost acuzată că i-a furat telefonul mobil afaceristului Arcadie Plămadă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei