Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2017 - Anul XXII, nr. 168 (6584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Emanuel Havrici: Până la finalul anului, Câmpulung Moldovenesc poate intra în circuitul turistic de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici consideră că odată cu finalizarea primului tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rărău, municipiul Câmpulung Moldovenesc poate intra în circuitul turistic de iarnă, devenind astfel un obiectiv turistic de agrement de mare interes pentru turiştii din România şi din străinătate care vor vizita Bucovina. Emanuel Havrici a declarat că pârtia de schi de pe Rarău va întregi oferta judeţului Suceava pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care au la dispoziţie deja pârtiile din Vatra Dornei, Gura Humorului, Cârlibaba sau Mălini.

Deputatul PSD de Suceava a amintit că Executivul României a asigurat finanţarea integrală a primului tronson, iar în momentul de faţă administraţia locală a municipiului Câmpulung Moldovenesc are asigurate toate condiţiile pentru a duce la bun sfârşit acest obiectiv turistic până la finalul anului 2017.

Emanuel Havrici a spus că pentru pârtia de schi de pe Rarău, Guvernul României a alocat întreaga sumă de 7,55 milioane lei, necesară pentru finalizarea primului tronson. „Astfel, până la sfârşitul anului, Câmpulung Moldovenesc poate intra în circuitul turistic de iarnă şi devine astfel un obiectiv turistic de agrement de mare interes pentru turiştii români şi străini care vor vizita Bucovina. Construcţia pârtiei poate duce la investiţii în unităţi de cazare şi servicii turistice şi poate salva economic staţiunea Câmpulung Moldovenesc, deoarece investiţia este foarte eficientă, fiind realizată conform normelor internaţionale”, a spus Emanuel Havrici. El a mai adăugat că dezvoltarea acestei zone a judeţului Suceava poate fi revigorată de pârtia de schi de pe Rarău, al cărei prim tronson va fi terminat la sfârşitul anului 2017, contribuind astfel la dezvoltarea turismului de agrement din Bucovina.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri. Lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care are o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emanuel Havrici: Până la finalul anului, Câmpulung Moldovenesc poate intra în circuitul turistic de iarnă.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emanuel Havrici: Până la finalul anului, Câmpulung Moldovenesc poate intra în circuitul turistic de iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei