Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iul 2017 - Anul XXII, nr. 165 (6581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Asociere

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, finanţat cu 200.000 de lei de la bugetul local al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai important eveniment cultural care se desfăşoară an de an în municipiul Suceava, din 2006 şi până în prezent, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, va beneficia de un sprijin financiar de 200.000 de lei de la bugetul local.

În şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava se va discuta asocierea Primăriei Suceava cu Muzeul Bucovinei, astfel urmând să fie asigurată finanţarea necesară pentru plata celor 20 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară, dar şi din străinătate, care vor susţine aproximativ 30 de spectacole pe zi, pe toată durata festivalului medieval.

Proiectul, iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, prevede realizarea în comun a acţiunilor de interes local cuprinse în proiectul Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ediţia a XI-a, eveniment care se va desfăşura în municipiul Suceava, în principal în Cetatea de Scaun.

Acesta include susţinerea unui număr de 30 de spectacole medievale pe zi, timp de patru zile, în perioada 17 – 20 august 2017, de către 20 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară, dar şi din străinătate.

Scopul proiectului este punerea în valoare a monumentelor medievale a municipiului Suceava şi valorificarea turistică a patrimoniului.

În acelaşi timp, obiectivul principal este popularizarea şi impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională şi naţională, precum şi cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate, realizat în spirit medieval.

Evenimentul se adresează atât cetăţenilor suceveni cât şi turiştilor români şi străini care vizitează zona Sucevei în perioada desfăşurării festivalului.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” va deveni internaţional începând de anul acesta, fiind demarate procedurile de aducere la Suceava a unor trupe din Italia, Ungaria, Serbia şi Ucraina.

Anul acesta, sucevenii şi turiştii care vor participa la festivalul medieval vor avea posibilitatea să vadă mai multe spectacole inedite, precum reconstituirea încoronării domnitorilor Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, dar şi întoarcerea glorioasă de la război a domnitorului Ştefan cel Mare.

„Sunt convins că va fi cel mai mare eveniment de acest fel din România”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care estimează că la ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ar putea să participe 15.000-16.000 de turişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, finanţat cu 200.000 de lei de la bugetul local al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, finanţat cu 200.000 de lei de la bugetul local al Sucevei1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei