Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2017 - Anul XXII, nr. 143 (6559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mandat european de arestare

Sucevean arestat pentru o crimă care a şocat Belgia, după ce o tânără a fost sugrumată pe o plajă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Salcea, a fost săltat de poliţiştii suceveni în baza unui mandat european de arestare care priveşte o faptă deosebit de gravă, un omor comis în Belgia. Alexandru Caliniuc a fost pus sub acuzare de autorităţile judiciare belgiene pentru uciderea unei tinere în vârstă de 27 de ani, un caz care a şocat întreaga Belgie şi despre care presa de acolo a scris foarte mult.

Crima a fost comisă pe 22 ianuarie 2017, femeia în vârstă de 27 de ani fiind găsită moartă pe o plajă, sub scheletul unei terase. A urmat o anchetă care a fost intens mediatizată în presa belgiană, nu mai puţin de 15 suspecţi fiind identificaţi de poliţie pentru a le fi comparate ADN-urile. 

 

Ce li s-a comunicat oficial autorităţilor judiciare române

Pe 26 iunie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava, în cooperare cu Poliţia oraşului Salcea, au pus în executare mandatul şi l-au ridicat pe Alexandru Caliniuc, prezentându-l Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus imediat reţinerea sa pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava ne-a comunicat că reţinerea a fost făcută în baza solicitării adresate de autorităţile judiciare belgiene, care au emis un mandat de arestare european pe numele lui Alexandru Caliniuc.

„Din datele din dosarul cauzei rezultă indicii serioase că suspectul CaliniucAlexandrua omorât-o în mod brutal pe Sofie Muylle pe plaja din Knokke-Heist (BE) în noaptea de 22 ianuarie 2017. Acestea au fost stabilite pe baza cercetărilor, a investigării urmelor infracţiunii, precum şi pe baza investigaţiilor tehnice şi tactice”, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

Tânăra ucisă se afla cu iubitul ei în cazino şi a plecat singură la plimbare pe plajă

Crima din 22 ianuarie a stârnit foarte mult interes şi rumoare în Belgia, atât din cauza violenţei de care a dat dovadă autorul, cât şi a anchetei extrem de complicate care a urmat, în care s-a făcut apel la opinia publică pentru informaţii care să ducă la prinderea făptaşului.

Corpul tinerei de 27 de ani a fost găsit pe 22 ianuarie pe plaja din Knokke-Heist, în Belgia.

La autopsie s-a stabilit că tânăra a fost sugrumată şi ucisă prin sufocare, fără a fi violată. Belgianca petrecuse într-un cazino, alături de iubitul ei, iar în jurul orei 4.00 dimineaţa aceasta a părăsit localul singură, spunându-i iubitului că merge pe plaja din apropiere, pentru a lua aer. Aceasta a fost varianta iubitului femeii, care în primă fază a fost considerat principalul suspect.

 

O tânără cu o viaţă misterioasă şi o anchetă complicată

Ulterior, anchetatorii belgieni au aflat că tânăra ucisă avea nu mai puţin de patru telefoane mobile, în care avea 4.000 de contacte, inclusiv persoane din Italia, Albania şi Rusia, a scris presa belgiană. Aceste date au sugerat că femeia avea o viaţă dublă, de care nu ar fi ştiut nici iubitul ei. Din trecutul ei s-a mai aflat că fata a avut probleme cu drogurile. 

Concluzia anchetatorilor belgieni a fost că fata a ieşit din cazinou pentru a se întâlni cu un bărbat pe care cel mai probabil îl cunoştea, iar discuţia cu acesta a degenerat. Fata ar fi vrut să fugă, însă a fost urmărită pe plajă şi sugrumată, în locul izolat în care a fost găsită.

Imaginile surprinse de o cameră video, cu un bărbat îmbrăcat cu un sacou albastru, foarte strălucitor, au fost difuzate în mai toate canalele media din Belgia, anchetatorii având date că necunoscutul din acea imagine a fost autorul. Se pare că acele imagini nu au fost concludente, iar după trei luni de la moartea femeii anchetatorii au anunţat că au reuşit să preleveze o probă ADN de pe un braţ al femeii. 15 suspecţi au fost identificaţi de poliţie pentru a le fi comparate ADN-urile. Mai mult, a scris presa belgiană, anchetatorii au făcut comparaţii în baza de date ADN la nivel european, care conţine sute de mii de profiluri de criminali.

 

Suceveanul, arestat provizoriu ieri de judecători

Cert este că, la aproximativ cinci luni de la crimă, autorităţile judiciare belgiene au cerut extrădarea tânărului din Salcea, pentru omorul de pe plajă din data de 22 ianuarie.

Ieri, la solicitarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie a persoanei solicitate de autorităţile belgiene în vederea extrădării. Pe parcursul celor 15 zile urmează a se judeca şi cererea de extrădare efectivă. Dacă solicitarea va fi aprobată, fapt foarte probabil, tânărul din Salcea urmează să ajungă în faţa autorităţilor belgiene.

Alexandru Caliniuc se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o condamnare definitivă.

 

Suceveanul s-a plimbat mult în ultimele luni în Europa şi dădea senzaţia că vrea să epateze

Pe reţeaua de socializare Facebook, suspectul de omor a scris că locuieşte în Knokke-Heist, în Belgia, chiar localitatea în care a fost comis omorul. Localitatea de mici dimensiuni este situată la extremitatea nordică a coastei belgiene, fiind una dintre cele mai cunoscute şi vizitate staţiuni de pe litoralul belgian al Mării Nordului. Tânărul a fost elev al Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava. Acesta a avut o bogată activitate pe reţeaua de socializare în ultimele luni, după omorul de care este acuzat. Dacă în ianuarie şi februarie apare că a stat în Belgia, ulterior tânărul a postat fotografii cu el în diferite locaţii din Suceava, dar şi din alte localităţi din România, precum şi din Londra, unde şi-a serbat ziua, dar şi din Paris, Roma şi Rotterdam. Aşadar, tânărul s-a plimbat foarte mult în ultima perioadă, etalând în fotografii mai multe maşini, dar şi destul de multe ţinute, într-o evidentă dorinţă de a epata.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean arestat pentru o crimă care a şocat Belgia, după ce o tânără a fost sugrumată pe o plajă.
 Vizualizări articol: 16945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sucevean arestat pentru o crimă care a şocat Belgia, după ce o tânără a fost sugrumată pe o plajă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei