Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2017 - Anul XXII, nr. 123 (6539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Pregătiţi pentru viitor!”

Concurs internaţional pe meserii, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoală de tradiţie în educarea şi recuperarea elevilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES), Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) ”Sf. Andrei” din oraşul Gura Humorului a găzduit marţi, 30 mai, Concursul internaţional pe meserii “Pregătiţi pentru viitor!”. Concursul s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului interjudeţean ”Împreună pentru o activitate didactică mai bună”, încheiat între şcolile speciale din judeţele Suceava şi Iaşi: Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, CSEI ”Sf. Andrei” Gura Humorului, CSEI Suceava, Colegiul Tehnic “Ion Holban” Iaşi, Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” Iaşi şi Liceul Tehnologic Special ”Trinitas” Târgu Frumos.

La activitate au participat 30 de elevi din şcolile partenere, precum şi nouă elevi din Franţa, de la Asociaţia Les Papillons Blancs de Roubaix-Tourcoing – IMPro Le Roitelet de Tourcoing, asociaţie cu care Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului are încheiat un parteneriat de tradiţie care durează de peste 15 ani, parteneriat al cărui artizan este directorul CSEI ”Sf. Andrei” Gura Humorului, prof. Mihail Ciocoiu.

Deschiderea oficială a concursului a fost realizată de directorul prof. Mihail Ciocoiu, care a precizat faptul că activitatea se va desfăşura sub formă de concurs, dar va viza mai ales dezvoltarea spiritului de echipă la elevii cu CES în perspectiva integrării eficiente la locul de muncă. Concursul s-a desfăşurat pentru următoarele domenii profesionale: “Turism şi Alimentaţie”, „Industrie textilă şi pielărie”, „Fabricarea produselor din lemn”.

„Pentru atingerea obiectivului legat de cooperarea şi integrarea facilă în muncă a viitorilor noştri absolvenţi, au fost organizate echipe mixte care au avut de rezolvat sarcini cu grad de complexitate mediu specifice fiecărei meserii. Elevii au fost provocaţi să găsească soluţii originale, să fie creativi, să relaţioneze corect cu toţi coechipierii, să manifeste responsabilitate şi, nu în ultimul rând, să stabilească relaţii de prietenie”, a spus prof. Mihail Ciocoiu. După încheierea concursului, toate produsele rezultate au fost organizate sub forma unei miniexpoziţii care a fost apreciată de toţi participanţii. Activitatea a fost coordonată de prof. Mihail Ciocoiu, în calitate de director, prof. Culidiuc Militina, prof. Simeria Maria, prof. Poclitaru Cătălina, prof. Mihăilă Dana, alături de cadrele didactice responsabile pe secţiuni: prof. Horga Carmen, prof. Preda Carolina, prof. Jitaru Stela, prof. Flutur Elena, prof. Novac Brînduşa, prof. Baciu Elena, prof. Luca Lăcrimioara, prof. Avîrvarei Eugen, prof. Huţanu Lucia, prof. Bejinariu Andreea.

La finalul activităţii, într-un cadru festiv, a avut loc premierea elevilor, după care s-a desfăşurat un program artistic pregătit de prof. Buburuzan Casandra şi prof. Ţenovici Paraschiva. Sonorizarea a fost asigurată de pedagogul Zbîrcea Ionuţ, iar imaginile de la întregul eveniment au fost preluate de prof. Iordache Anca. La hora finală, alături de elevii participanţi la concurs s-au prins şi ceilalţi elevi ai şcolii, atmosfera fiind deosebit de emoţionantă. Coordonarea grupului de cadre didactice şi de elevi francezi de la Les Papillons Blancs de Roubaix-Tourcoing – IMPro Le Roitelet de Tourcoing – Franţa a fost asigurată de educatorul specializat în educarea copiilor cu autism Perrine Treneul, iar comunicarea fluentă dintre participanţii francezi şi cei români a fost asigurată de coordonatorii parteneriatului din partea CSEI “Sf. Andrei”, director prof. Mihail Ciocoiu şi prof. Dulgheru Călina.

Concursul pe meserii a constituit un prilej de întâlnire a cadrelor didactice din şcoală cu partenerii din Franţa şi cu profesorii colegi din cele şase şcoli implicate în parteneriat, iar pentru elevii implicaţi în competiţie a constituit o exersare în condiţii cât mai aproape de realitate a adaptării la situaţii inedite de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs internaţional pe meserii, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concurs internaţional pe meserii, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei