Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2017 - Anul XXII, nr. 119 (6535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

„Adina - spaima şoselelor”, condamnată definitiv la patru ani de închisoare pentru contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Suceava implicată în mai multe fapte penale pe linie rutieră, pentru care este judecată în cadrul a două dosare, a primit o lovitură grea de la magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi, fiind condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat. Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti, primise de la prima instanţă, Tribunalul Vrancea, pentru aceleaşi fapte, 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare.

 

Încă doi suceveni condamnaţi în dosarul de contrabandă

În acelaşi dosar de contrabandă au mai fost condamnaţi cu executare încă doi suceveni: Costel Adrian Pop, în vârstă de 25 de ani, din Crucea, a primit de 3 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare, în timp ce Vasilica Budai, în vârstă de 49 de ani, din Vadu Moldovei, a fost condamnată definitiv la 3 ani, 10 luni şi 22 zile închisoare.

La începutul anului 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant două persoane din municipiul Focşani, în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă pe raza localităţii de domiciliu.

După prinderea celor două persoane în flagrant, poliţiştii au făcut 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Vrancea, pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de contrabandă cu ţigări.

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au stabilit faptul că membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus ţigările în ţară, le-ar fi depozitat în judeţul Suceava, iar ulterior le-ar fi transportat şi vândut pe raza municipiului Focşani.

Adina Gabriela Prisacariu a fost judecată ca lider al grupului infracţional.

 

A provocat un accident în care şi-a pierdut soţul şi a continuat să calce legea în picioare 

Adina Gabriela Prisacariu mai este trimisă în judecată în două dosare penale la regimul rutier.

În luna aprilie a acestui an, tânăra de 23 de ani a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru ucidere din culpă pentru un groaznic accident petrecut pe 1 august 2014.

În acea zi, tânăra, pe atunci în vârstă de 20 de ani, proaspăt căsătorită cu Dragoş, în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Nenorocirea s-a produs în zona de ieşire din comuna Dumbrăveni spre Botoşani.

Din cercetări a rezultat că tânăra s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum în linie continuă, cauză din care a intrat în coliziune frontală cu un vehicul greu care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, tânărul de 25 de ani, care era pe locul din stânga-faţă, nu a avut nici o şansă, murind pe loc. Adina a suferit şi ea mai multe leziuni, dar a scăpat cu viaţă.

Poate cel mai grav aspect în cazul acestei tinere este că, după accidentul mortal provocat în august 2014, aceasta a continuat să conducă cu permisul suspendat. Au urmat alte infracţiuni, tânăra fiind botezată de presă „Adina - spaima şoselelor".

În aceste condiţii, în aprilie 2015, Adina Gabriela Prisacariu a fost încătuşată în stradă, în Suceava, de un echipaj de poliţie rutieră, după ce a fost surprinsă de radar cu viteză peste cea legală şi a refuzat să oprească la semnalul echipajului rutier. Mai mult, după ce a fost ajunsă din urmă şi trasă pe dreapta, tânăra a refuzat să se legitimeze şi le-a aruncat vorbe grele poliţiştilor.

Au urmat alte infracţiuni rutiere, la finele anului 2015. Tot pe DN 29 Suceava-Botoşani, la Salcea, tânăra şoferiţă cu permisul suspendat, aflată la volanul unui autoturism marca Land Rover Freelander, a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă. Maşina a intrat pe contrasens, s-a izbit în mai multe rânduri de parapetul de protecţie, după care s-a răsturnat într-o râpă adâncă de 6-7 m. Tânăra şi cei doi pasageri din maşina sa au fost răniţi uşor. În acest dosar tânăra este trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava de mai multă vreme. Acest dosar se află în fază de pronunţare la Judecătoria Suceava.

În cazul dosarelor în care nu este condamnată definitiv, inculpata se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Adina - spaima şoselelor”, condamnată definitiv la patru ani de închisoare pentru contrabandă.
 Vizualizări articol: 8933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Adina - spaima şoselelor”, condamnată definitiv la patru ani de închisoare pentru contrabandă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei