Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şedinţă festivă

Consiliul Judeţean Suceava a împlinit 25 de ani de la înfiinţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a împlinit 25 de ani de la înfiinţare, evenimentul fiind marcat printr-o şedinţă festivă la care au participat majoritatea membrilor deliberativului judeţean din 1992 şi până în prezent. Şedinţa festivă de ieri, care a fost deschisă cu intonarea Imnului Naţional, a fost prezidată de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, aflat la cel de-al doilea mandat în această funcţie. Gheorghe Flutur a precizat că din 1992 şi până în prezent au fost 243 de consilieri judeţeni. Dintre aceştia, 29 nu mai sunt în viaţă, pentru ei ţinându-se un moment de reculegere. De precizat că după înfiinţare, primul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava a fost regretatul Constantin Sofronie, acesta avându-i ca vicepreşedinţi pe Gavril Mîrza, Mihai Grozavu, iar apoi Vasile Ilie. Începând din 1996 şi până în 2008, şefia administraţiei judeţene a fost deţinută de fostul lider al PSD Gavril Mîrza. La primele alegeri uninominale pentru preşedinţia CJ Suceava, în anul 2008, funcţia a fost câştigată de preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur. Din 2012 şi până în 2016 funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost ocupată de un alt fost lider al PSD Suceava, Cătălin Nechifor. Gheorghe Flutur a revenit la conducerea administraţiei judeţene după alegerile locale de anul trecut.

 

Diplome de mulţumire pentru toţi cei care au fost membri ai deliberativului judeţean

Toţi cei care au deţinut funcţii de consilieri judeţeni au primit câte o diplomă de mulţumire, după care au participat la o masă festivă, iar apoi au vizitat Cetatea de Scaun, Muzeul de Istorie şi Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

Dintre toţi preşedinţii Consiliului Judeţean Suceava, doar Gheorghe Flutur a fost prezent la şedinţa festivă de ieri. În ceea ce-l priveşte pe Gavril Mîrza, acesta nu a putut să ajungă la şedinţa de ieri, în timp ce Cătălin Nechifor i-a trimis o scrisoare lui Gheorghe Flutur în care şi-a cerut scuze că nu poate să ajungă la acest eveniment, fiind în Parlamentul României. Nechifor a amintit de proiectele iniţiate de Gheorghe Flutur şi continuate de el, cum ar fi modernizarea aeroportului şi a Muzeului de Istorie, dar şi de reabilitarea Cetăţii de Scaun, în acest ultim caz evidenţiind şi implicarea primarului Sucevei, Ion Lungu. Dintre vicepreşedinţii pe care i-a avut Consiliul Judeţean, la şedinţa de ieri au participat Mihai Grozavu, Stela Acatrinei, Constantin Gheorghe, Petrică Ştirbu, Gheorghe Niţă şi Viorel Seredenciuc. În posturile de vicepreşedinţi au mai fost Vasile Ilie, Dragoş Danubianu, Eugen Uricec, Daniel Cadariu, Ilie Niţă şi Alexandru Rădulescu.

În deschiderea şedinţei, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că organizarea şedinţei festive s-a făcut  la iniţiativa unui grup de consilieri, mulţumindu-i în acest sens actualului consilier Mihai Grozavu. „Această revedere ne va face bine şi vreau să îmi exprim respectul pentru toţi cei care au fost membri ai Consiliului Judeţean. Iar ziua de astăzi o dedic dumneavoastră şi activităţii dumneavoastră”, le-a transmis Gheorghe Flutur celor prezenţi.

Primul invitat să ia cuvântul a fost Mihai Grozavu, cel care a deţinut postul de vicepreşedinte în perioada 1992 – 2004, despre acesta actualul preşedintele al administraţiei judeţene spunând că este „memoria vie a Consiliului Judeţean”.

Mihai Grozavu a vorbit în principal de realizările din perioada în care s-a aflat la conducerea CJ Suceava, alături de Gavril Mîrza, ca preşedinte, amintind, printre altele, de construcţia a 25 de sedii noi pentru primării, a 17 cămine culturale, a 335 de locuinţe ANL, a 10 săli de sport, dar şi de implementarea a 50 de proiecte SAPARD, în special pentru drumuri, dar şi a unor proiecte de alimentare cu apă şi canalizare.

Un mesaj a transmis şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care a ocupat un post de consilier judeţean, însă doar pentru o perioadă de 14 zile, în 2004, el precizând că multe proiecte din municipiul reşedinţă de judeţ au fost realizate împreună cu CJ, dar şi că a avut o colaborare foarte bună cu toţi preşedinţii acestei instituţii.

 

Flutur: „Trebuie să fim oameni raţionali şi să apărăm interesele judeţului Suceava”

În discursul său, actualul preşedinte al CJ, Gheorghe Flutur, a ţinut să-i mulţumească lui Gavril Mîrza pentru activitatea avută. ”Vreau să-i aduc mulţumiri. Dincolo de competiţia şi lupta politică, suntem la un moment de bilanţ, de maturitate politică şi îmi pare rău că nu a venit la această şedinţă. Nu am făcut noi tot ce e bun. A fost şi continuitate”, a spus Flutur. El a făcut referire şi la activitatea pe care a avut-o Cătălin Nechifor, precizând că trebuie să amintească de continuarea de către acesta a mai multor proiecte care au fost iniţiate de el. În mesajul transmis celor prezenţi, Gheorghe Flutur i-a îndemnat „să ţinem la Suceava şi la Bucovina şi mai mult decât până acum”. El le-a mulţumit şi angajaţilor din administraţia judeţeană pentru întreaga activitate desfăşurată, precum şi tuturor prefecţilor care au fost sau sunt în funcţie. Gheorghe Flutur a amintit de unele dintre principalele proiecte iniţiate în primul său mandat - Aeroportul "Ştefan cel Mare", Muzeul de Istorie, proiectele pentru modernizarea infrastructurii de drumuri. Flutur a făcut referire şi la proiectul depus spre finanţare pentru modernizarea drumului judeţean de la Dărmăneşti – Suceava – Dolhasca – Iaşi, despre care a spus că a început să fie pregătit în perioada mandatului deţinut de Cătălin Nechifor. Preşedintele CJ Suceava a dat ca exemple şi proiectele de modernizare de la Spitalul Judeţean Suceava, cel pentru Centrul Naţional de Informare Turistică, cel de gestionare integrată a deşeurilor, proiectul pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare, dar şi acţiunile organizate pentru promovarea turistică a judeţului. „Vreau să vă mulţumesc tuturor şi vă aşteptăm să mai veniţi la Consiliul Judeţean cu idei şi soluţii, dar şi să ne trageţi de mânecă sau să ne criticaţi. Şi mie îmi va veni rândul să fiu un fost preşedinte al Consiliului Judeţean, dar depinde ce rămâne în urma noastră. Şi trebuie să fim oameni raţionali şi să apărăm interesele judeţului Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În discursul său, el a spus că din 1992 şi până în prezent au fost emise 3.070 de hotărâri de Consiliu Judeţean şi 12.163 de dispoziţii de preşedinte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a împlinit 25 de ani de la înfiinţare.
 Vizualizări articol: 3631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Consiliul Judeţean Suceava a împlinit 25 de ani de la înfiinţare2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei