Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Conceput în inima Parisului

Palatul Alexander, cel mai impresionant salon de evenimente din Suceava, a fost inaugurat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava are un Palat. Palatul Alexander, care reprezintă inspiraţia şi munca unei echipe de arhitecţi, sculptori şi designeri români şi francezi, a fost inaugurat joi seara, cu un eveniment de amploare, cu scop nobil – o strângere de fonduri pentru bolnavii de cancer.

Acestei frumoase iniţiative, singura de acest gen în inaugurările de până acum din judeţ, i s-au alăturat mari campioni şi oameni de cultură, din Suceava sau din alte zone ale ţării, care au donat diverse bunuri, de valoare, pentru a fi licitate.

Printre cei care s-au implicat puternic în această acţiune, sub sloganul „Luptăm împotriva cancerului”, se numără Dorin Goian, cel mai cunoscut fotbalist sucevean din toate timpurile, renumitul luptător campion Cătălin Moroşanu, luptătorul de K1 şi Superkombat Sebastian Ciobanu, omul din spatele campionilor, antrenorul de lupte de contact Mihai Constantin, dar şi maestrul Mircea Dăneasa, apreciat artist plastic sucevean.

 

Povestea Palatului Alexander

Alexander este cel mai spectaculos proiect arhitectural neoclasic din Suceava. Conceput în inima Parisului, acest impresionant salon de evenimente, adevărat Palat pentru baluri, a fost construit în numai un an de zile, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni.

Palatul Alexander este parte a unui proiect arhitectural francizat, inspirat din arhitectura antică grecească, ce a influenţat stilul arhitectural francez al secolelor XVI-XVII. Palatul organizează evenimente pretenţioase şi de înaltă ţinută pentru iubitorii de frumos, astfel că un banchet sau o nuntă va fi nu doar un eveniment memorabil, ci unul de poveste!

Istoria acestui proiect începe în 2015, când a prins tot mai mult contur ideea edificării unei construcţii care să fie gazda unor evenimente cu o personalitate aparte.

„Am ales denumirea de Palatul Alexander din dorinţa de a ne ridica la rang de palat în ceea ce priveşte genul evenimentelor care vor fi organizate la noi, dar şi în ceea ce priveşte serviciile exemplare şi ireproşabile cu care vrem să ne tratăm oaspeţii”, a explicat Andrei Mandachi, managerul celui mai nou salon de evenimente din judeţ, care deja primeşte o mulţime de solicitări, prima nuntă de la palat urmând să aibă loc mâine seară.

Dar evenimentele care pot fi organizate acolo sunt cu mult mai diversificate, de la banchete, gale de binefacere, conferinţe şi video-conferinţe, până la evenimente corporate.

Impozantul salon de evenimente de la marginea Sucevei a apărut din dorinţa proprietarilor de a edifica o clădire care să abordeze din perspectivă arhitecturală un stil atemporal şi nemuritor, dar şi de a obţine un rezultat care să contrasteze cu peisajul anost şi gri al unei părţi din Suceava.

„Mândria noastră se leagă şi de faptul că am construit această clădire deosebită într-o zonă care până anul trecut era un simplu câmp arabil. Astfel, pe un câmp unde până mai ieri păşteau animale am ridicat o clădire de o frumuseţe aparte, credem noi, care, pe lângă faptul că este superbă, se dovedeşte a fi utilă sucevenilor, care au acum la dispoziţie un loc frumos, unde li se oferă servicii ireproşabile. Mai mult, investiţia este binevenită şi din perspectiva asigurării de noi locuri de muncă, atât de necesare, pentru că un eveniment la Palatul Alexander conectează eforturile unui număr mare de personal, în marea sa majoritate tânăr, pentru care un loc de muncă decent remunerat este extrem de benefic”, consideră tânărul, dar ambiţiosul manager.

 

Găzduire gratuită a evenimentelor cu o cauză nobilă

„Palatul Alexander este cu mult mai mult decât o sală de nunţi sau un salon de evenimente. Palatul este destinat atât evenimentelor personale, precum nunţi, dar va fi şi gazda unor evenimente caritabile, culturale şi educative pentru orice proiect sau demers serios. Palatul va găzdui în mod GRATUIT orice eveniment caritabil serios pentru orice cauză nobilă, fie că este vorba despre strângerea de fonduri pentru copii bolnavi, pentru cazuri care necesită urgenţă, pentru azilurile de bătrâni, orfelinate, pentru elevi sau studenţi de elită sau pentru animale chinuite”, a adăugat Andrei Mandachi, care vrea ca noua locaţie de evenimente să facă parte din viaţa de zi cu zi a oraşului, a judeţului, "să fie implicată în acţiunile prin care demonstrăm că ne pasă de cei din jur". Asta deoarece Palatul Alexander reprezintă un simbol al bunului gust, al înaltei clase, al binelui, al gesturilor şi al educaţiei nobile.

 

Candelabre uriaşe, iluminat arhitectural, marmură, piatră sculptată şi lemn masiv

Conceput să se evidenţieze în orice situaţie, Palatul Alexander se remarcă prin meticulozitatea cu care a fost lucrat fiecare element de decorare, de la sculpturile şi stucaturile exterioare, vitralii pictate manual sau demifotolii din catifea bordeaux, iluminatul arhitectural, realizat de cea mai prestigioasă firmă italiană din România, care a luminat, printre altele, Muzeul Bucureşti, holurile şi scările balansate împodobite cu marmură grecească şi fier forjat, coloanele cu capitel ionic, care respectă acea „proporţie divină” a lui Fibonacci, lemnul masiv care împodobeşte fiecare colţişor, începând cu zona de bar şi terminând cu zona toaletelor cu marmură strălucitoare, până la candelabrele uriaşe, de 3,5 metri diametru, care conţin 200 becuri şi sute de cristale.

Până şi barul, de unde se servesc fel de fel de băuturi, pe gustul oricărui invitat, este realizat tot după un model antic grecesc, peste tot, lemnul masiv, piatra sculptată manual şi vitraliile fiind combinate în fel şi chip, pentru a surprinde şi încânta privirile.

Inclusiv parcarea clădirii, de o mie de metri pătrăţi, este gândită ca o operă de artă, fiind iluminată ambiental şi sonorizată, pentru a crea un cadru deosebit celor care doresc să îşi petreacă timpul şi la exterior.

 

Zboruri cu avionul, cvartet de muzică clasică şi preparate culinare realizate de un celebru maestru bucătar, printre serviciile asigurate

Noua locaţie de desfăşurare a unor evenimente deosebite, din viaţa unor persoane sau companii, poate găzdui până la 400 de oameni, punându-le la dispoziţie două săli.

Indiferent de natura evenimentului, fie că e nuntă, botez, banchet, conferinţă sau unul corporate, serviciile puse la dispoziţie sunt gândite să satisfacă orice cerinţe, Palatul Alexander fiind dotat cu aparatură de ultimă generaţie, care garantează calitatea sunetului sau a transmisiilor video, în cazul unor video-conferinţe.

În plus, cei care doresc pot beneficia şi de zboruri private cu avionul, în timpul unor evenimente deosebite, precum o nuntă, ambianţa evenimentelor poate fi asigurată de către un cvartet de muzică clasică, iar mirilor li se pune la dispoziţie şi două apartamente matrimoniale.

Nu în ultimul rând, un aspect foarte important îl reprezintă faptul că serviciile culinare sunt asigurate de un celebru maestru bucătar din Bucureşti,  Silviu Furdui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Palatul Alexander, cel mai impresionant salon de evenimente din Suceava, a fost inaugurat ieri.
 Vizualizări articol: 13347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Palatul Alexander, cel mai impresionant salon de evenimente din Suceava, a fost inaugurat ieri3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei