Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Euro 200

200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator, pentru elevii şi studenţii nevoiaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că programul "Euro 200", pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, se va derula şi în anul 2017. Acest program social oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator, ministerul oferind, în acest sens, câte un bon valoric de 200 de euro. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie. Cuantumul bonului valoric pe care îl vor primi elevii reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei.

481 de elevi din judeţ au primit, în 2016, 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. La nivel naţional, au fost peste 12.000 de beneficiari.

 

Calendar

Depunerea cererilor privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării unui calculator prin programul "Euro 200" se va face până la data de 21 aprilie 2017.

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială se realizează în intervalul 19 aprilie – 19 mai. Afişarea pe portalul Ministerului Educaţiei a cererilor eligibile este programată pentru 31 mai. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii.

Pentru obţinerea ajutorului aferent achiziţionării unui calculator, beneficiarii întocmesc o cerere conform modelului prevăzut de minister, pe care o depun la unitatea de învăţământ la care este înscris elevul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator, pentru elevii şi studenţii nevoiaşi.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator, pentru elevii şi studenţii nevoiaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei