Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mar 2017 - Anul XXII, nr. 58 (6474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Premieră

Comedie de dragoste cu 11 actori, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta sucevenii au ocazia de a urmări, în premieră, spectacolul de comedie „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, care-i aduce pe scenă, pentru prima dată, pe toţi cei nouă actori ai Teatrului „Matei Vişniec”, plus doi colaboratori.

Spectacolul, a cărui premieră are loc miercuri, 15 martie, de la ora 19.00, este o pledoarie pentru dragoste şi îndrăgostiţi, pentru sensibilitate şi pasiune, o comedie pentru tinerii de toate vârstele şi mai ales pentru cei care cred că existenţa fără iubire e un nonsens.

„Textul face parte din prima perioadă a creaţiei shakespeariene, fiind scris în 1594 şi publicat prima oară în 1598. Este o împletire a liricului cu burlescul, a sonetelor de dragoste cu haina bufonului. La 423 de ani de la apariţia acestui text, Shakespeare ne arată în continuare că pretutindeni oamenii sunt la fel, egali în faţa naturii şi a dragostei. Jocuri de cuvinte, inteligente forme poetice pot fi găsite în acest spectacol la care îi invităm pe suceveni, cu tot dragul, să se bucure împreună cu noi”, a declarat  Carmen Veronica Steiciuc, directorul Teatrului „Matei Vişniec” Suceava.

„Zadarnicele chinuri ale dragostei” este un studiu atent elaborat asupra celor mai fine aspecte ale emoţiei umane, totul văzut printr-o prismă comică, hilară, jucăuşă, relaxantă, dar, în acelaşi timp, lucidă şi ironică.

„Zadarnicele chinuri ale dragostei” (Love's Labour's Lost) este o piesă mai puţin cunoscută a lui William Shakespeare şi mai rar montată. Spectacolul, în regia lui Alex Bogdan, transpune problematica piesei în actualitatea zilelor noastre, cu accente pe cotidian şi realităţile cunoscute.

„Acest spectacol va fi o etapă a maturizării mele profesionale în teatru”, a mărturisit  Alex Bogdan, pentru care piesa regizată la Suceava este a patra din cariera teatrală, dar prima la un teatru de stat.

„Împreună cu cei 11 actori am reuşit să facem un text care să fie mult mai mult al nostru, păstrând totuşi elementele de valoare ale autorului. Principalul scop al acestui spectacol a fost să creăm o echipă, un nucleu de actori care de acum încolo va funcţiona independent de greutăţile care se vor ivi”, a spus Alexandru Bogdan.

Acesta este cunoscut publicului mai ales în calitatea sa de actor, prin intermediul emisiunii umoristice „Mondenii”, dar şi de la „Cronica Cârcotaşilor”, unde a fost prezentator, o perioadă, după retragerea lui Şerban Huidu.

Scenografia şi costumele sunt asigurate de Raluca Alexandrescu, iar video designul de Eranio Petruska.

Distribuţia spectacolului cuprinde cei nouă actori ai Teatrului „Matei Vişniec” - Cosmin Panaite, Bogdan Cantauz, Sergiu Moraru, Bogdan Amurăriţei, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Clara Popadiuc, Cristina Florea, Cătălin Mîndru, precum şi doi colaboratori, Alexandru Marin şi Horia Andrei Butnaru, suceveni, selectaţi de regizor în urma unui casting.

„Am vrut să facem ceva de calitate pentru publicul din Suceava şi nu numai, pentru că ne dorim foarte mult să ne plimbăm cu acest spectacol şi să ducem vestea că aici se întâmplă lucruri frumoase, că ne face plăcere să fim aici şi că îi aşteptăm şi pe alţii să ni se alăture”, a spus frumoasa actriţă Diana Lazăr, care joacă un rol-cheie în acest spectacol.

Alte două reprezentaţii ale spectacolului „Zadarnicele chinuri ale dragostei” vor avea loc tot săptămâna aceasta, joi, 16 martie, şi duminică, 19 martie, tot de la ora 19.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comedie de dragoste cu 11 actori, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 1623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comedie de dragoste cu 11 actori, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei