Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La ISU Suceava

Ziua Protecţiei Civile, marcată cu porţi deschise pentru mii de vizitatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a marcat, ieri, Ziua Protecţiei Civile, mii de vizitatori, în special elevi, fiind oaspeţii pompierilor de la toate subunităţile din judeţ.

La Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Solca, Siret, Vicovu de Sus, Poiana Stampei şi Dolhasca, vizitatorii au asistat la prezentarea tehnicii de intervenţie şi a procedurilor de salvare a persoanelor în situaţii de protecţie civilă (de sub dărâmături, din alunecări de teren, inundaţii şi altele). De asemenea, li s-au distribuit materiale de informare şi educaţie preventivă a populaţiei.

La ISU Suceava, copiii au putut vedea şi prestaţia câinelui Olly, patrupedul antrenat pentru operaţiuni de căutare şi salvare de sub dărâmături. De asemenea, pompierii militari au prezentat în faţa publicului şi exerciţii demonstrative cu tehnici de descarcerare din autovehicule.

Pe data de 28 februarie este marcată Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României, sub denumirea Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene. Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de „Apărare Pasivă”. În timp, conceptul de protecţie civilă a evoluat foarte mult, de la nevoia de a apăra populaţia de efectele bombardamentelor, la un mecanism care să facă faţă numeroaselor provocări generate de situaţiile de urgenţă.

Din anul 2004, activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” - Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Protecţiei Civile, marcată cu porţi deschise pentru mii de vizitatori.
 Vizualizări articol: 1591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Protecţiei Civile, marcată cu porţi deschise pentru mii de vizitatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei