Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2016 - Anul XXI, nr. 296 (6409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Profesorii fac propuneri pentru directorii de şcoli, în unităţile în care candidaţii nu au promovat concursul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a solicitat şcolilor din judeţ unde nici un candidat nu a promovat concursul pentru funcţia de director/director adjunct să trimită instituţiei propunerile Consiliului Profesoral pentru funcţia de conducere rămasă vacantă.

Propunerile au fost trimise Inspectoratului Şcolar până luni, 19 decembrie, iar documentul trebuie să conţină şi acordul scris al persoanei propuse pentru funcţia de director. Propunerile au fost analizate de instituţie, urmând să fie avizate cele eligibile.

IŞJ mai menţionează că propunerile trebuie să fie în conformitate cu Ordinul 5080/2016 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru directori. Asta înseamnă cănu vor putea fi nominalizaţi directorii care nu s-au înscris şi nu au participat la concurs sau directorii care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admişi, potrivit articolului 24.

La nivelul judeţului, 111 posturi de directori (dintre care 32 de director adjunct) nu au fost revendicate prin concurs, acestea urmând să fie ocupate prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016-2017. Deciziile de numire vor fi emise de Inspectoratul Judeţean Suceava.

Insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al instituţiei, informează că „metodologia de concurs se respectă întocmai. În cazul în care consiliile profesorale au propus acelaşi director/director adjunct cu nerespectarea art. 24 din metodologia de concurs, IŞJ a solicitat noi propuneri conform metodologiei”. Acesta a mai adăugat că toate consiliile profesorale din şcolile în care posturile de director şi director adjunct sunt vacante au trimis propuneri pentru aceste funcţii către IŞJ.

Directorii numiţi trebuie să îndeplinească trei condiţii obligatorii – să fie titulari pe post, să aibă minimum gradul didactic II, să fie membri în Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional (CNEME).

 

Situaţia în judeţ

În total, 309 candidaţi s-au înscris pentru cele 284 de posturi de conducere din şcoli şi 173 dintre cei înscrişi în concurs (56%) au reuşit să promoveze. Ei vor ocupa fotoliile de director pentru patru ani.

Astăzi, inspectoratele şcolare judeţene vor emite deciziile de încetare a detaşării în interesul învăţământului pentru directorii în funcţie la acest moment, începând cu data de 9 ianuarie 2017. În paralel, vor fi emise şi deciziile de numire pentru funcţiile de director/director adjunct, începând cu data de 9 ianuarie 2017, pentru candidaţii care au promovat concursul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii fac propuneri pentru directorii de şcoli, în unităţile în care candidaţii nu au promovat concursul.
 Vizualizări articol: 3559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Profesorii fac propuneri pentru directorii de şcoli, în unităţile în care candidaţii nu au promovat concursul4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei