Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2016 - Anul XXI, nr. 282 (6395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Turism

Cabana Rarău a fost redeschisă în totalitate, devenind una dintre cele mai frumoase atracţii din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Cabana Rarău, situată poate în unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţul Suceava, a fost redeschisă în totalitate. Începând de săptămâna trecută, turiştii au la dispoziţie noul restaurant al cabanei, iar începând de astăzi va fi deschis şi hotelul. După ce a fost închisă timp de aproape doi ani pentru lucrări de modernizare, Cabana Rarău îşi va primi din nou oaspeţii, de data aceasta cu haine noi, într-un ambient extrem de plăcut şi primitor, fiind fără doar şi poate una dintre cele mai frumoase destinaţii din Bucovina. Complet modernizată, de la restaurant şi până la hotel, Cabana Rarău este una dintre cele mai moderne unităţi turistice din judeţul Suceava şi oferă clienţilor servicii de cea mai bună calitate.

Redeschiderea oficială a cabanei a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, în prezenţa unuia dintre proprietari, Petrică Negrea, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă şi a primarului din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

Aşa cum ne-a declarat Petrică Negrea, în momentul de faţă cabana dispune de un restaurant complet renovat, împărţit în cinci saloane cu o capacitate totală de circa 270 de locuri. Spaţiile de cazare au fost complet refăcute, hotelul având 120 de locuri de cazare în camere duble, garsoniere şi apartamente, unele dintre acestea oferind o privelişte superbă asupra Pietrelor Doamnei. Toate camerele au băi proprii, fiind dotate cu mobilier nou.

„Cabana Rarău s-a transformat într-un decor de o frumuseţe rară. După doi ani de muncă, Cabana Rarău şi-a deschis uşile pentru clienţii din toată ţara şi din toată lumea. Rarăul, Pietrele Doamnei şi tot ceea ce există la cota 1.600-1.700 merită acest loc, merită aşa ceva, un loc bine făcut, bine gândit, primitor”, a spus Petrică Negrea. Acesta a subliniat că toţi cei care vor călca pragul Cabanei Rarău vor fi primiţi de un personal extrem de bine pregătit şi ospitalier, care va fi permanent la dispoziţia clienţilor. Petrică Negrea a subliniat că un alt atu important este şi bucătăria, clienţii restaurantului şi turiştii care vor fi cazaţi având la dispoziţie cele mai bune mâncăruri tradiţionale şi preparate din vânat. Pentru aceasta, bucătarul-şef al restaurantului este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari, Mihai Zamfira, fost participant la concursul Master Chef, iar alături de acesta la bucătărie vor lucra şi mai multe gospodine din Pojorâta, pentru ca viitorii clienţi să poată degusta cele mai bune bucate tradiţionale. „Pentru noi contează confortul, personalul pe care îl ai şi mâncarea pe care o serveşti. Degeaba faci totul spoit cu aur, dacă nu ai servicii. Cabana Rarău îşi întâmpină clienţii cu oameni bine pregătiţi şi cu experienţă. Iar eu pun în practică aici cei opt ani de experienţă de la Toaca Bellevue din Gura Humorului. Aici, la Cabana Rarău, vrem să primim oamenii cu mâncarea noastră tradiţională şi pun accent pe lucrul acesta. În echipa pe care o am la bucătărie am luat câteva gospodine din Pojorâta, pentru că numai ele pot face mâncarea noastră gustoasă. Poate veni orice bucătar din orice colţ al judeţului şi al ţării. Nu poate nici unul să facă mâncarea cum o fac gospodinele noastre, care au secrete de sute de ani. Avem şi bucătari cu experienţă, dar trebuie să combini experienţa cu tradiţionalul pentru a mulţumi toţi clienţii, pe cât putem”, a mai spus Petrică Negrea.

El a ţinut să remarce greutatea cu care s-au realizat lucrările de modernizare în ultimii ani, acestea fiind întârziate şi de un moment tragic, după moartea mamei sale. „A fost foarte greu. În perioada aceasta am pierdut-o pe mama, care se ocupa de administrarea cabanei. Ea se ocupa de amenajări, pentru că avea experienţă în domeniul acesta. Pe 11 decembrie anul trecut s-a întâmplat această tragedie, în ultima zi în care se putea lucra aici”, a spus Petrică Negrea.

Trebuie spus că începând de anul acesta drumul Pojorâta – Rarău va fi deschis pe toată perioada sezonului rece, astfel încât la Cabana Rarău se va putea ajunge pe tot parcursul iernii. „Este o facilitate excepţională că acest drum va fi deschis şi pe perioada iernii. Parcă aşa a fost să fie de sus. Acum uite că a venit preşedintele Flutur şi el vrea să ţină deschis acest drum pe perioada iernii, pentru primul an, şi spun lucrul acesta fiind apolitic”, a ţinut să adauge proprietarul Cabanei Rarău.

 

Cazări începând de la 440 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun, cină şi băuturi incluse în preţ

După modernizare, preţurile pentru cazare încep de la 440 de lei pentru o cameră dublă/zi, pentru două persoane. Petrică Negrea a spus că preţul include micul dejun şi cina, în regim de bufet, precum şi băuturi tradiţionale. Pentru apartamente, în care se pot caza patru persoane, preţul va fi de circa 800-900 de lei, cu acelaşi regim de masă şi băuturi. Garsonierele pentru 3-4 persoane vor fi disponibile la preţuri de circa 500-600 de lei, la fel cu acelaşi regim de masă. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0758.852.959, la adresa de e-mail office@cabanararau.ro, sau de pe site-ul www.cabanararau.ro. Petrică Negrea a mai adăugat că pe site-ul cabanei au fost deja anunţate ofertele de Crăciun şi Revelion.

Nu în ultimul rând, proprietarul cabanei a ţinut să le adreseze un îndemn turiştilor din întreaga ţară şi din lume să vină să viziteze Rarăul, pe care îl consideră cel mai frumos loc din lume. „Să vină pe Rarău pentru aerul pe care îl găsesc aici, pentru energia de aici. Sunt cei mai buni doctori pe care îi avem şi pentru care nu trebuie să stăm la rând. Trebuie doar să venim sus, aici, şi ne simţim mult mai bine. Să vină aici pentru mâncarea noastră gustoasă. Iar energia care este pe Rarău îţi dă starea bună şi pofta să savurezi bucatele pe care le avem. Apoi avem mănăstirile de pe Rarău, dar ştim prea bine şi câţi pustnici sunt în zonă. Sunt ascunşi de noi, dar sunt. Este un loc sfânt. Am fost muzician, am cântat în filarmonici şi am fost în toată lumea asta. După părerea mea, şi nu spun pentru că este al nostru, loc mai frumos ca pe Rarău nu există în toată lumea asta”, a mai spus Petrică Negrea.

Reamintim că atât cabana Rarău, cât şi hotelul Zimbru din Câmpulung Moldovenesc au fost achiziţionate la finalul anului 2014 de oamenii de afaceri Petrică şi Dumitru Negrea. Hotelul Zimbru se află în momentul de faţă în modernizare, existând şanse să fie redeschis la finalul anului viitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cabana Rarău a fost redeschisă în totalitate, devenind una dintre cele mai frumoase atracţii din Bucovina.
 Vizualizări articol: 13650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Cabana Rarău a fost redeschisă în totalitate, devenind una dintre cele mai frumoase atracţii din Bucovina3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu orez şi hrişcă (de post) Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă interesantă, cu tentă de nucă sau de carne. Aceste sărmăluţe sunt foarte săţioase şi, spre deosebire de cele obişnuite, nu... Citeşte