Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2016 - Anul XXI, nr. 249 (6362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lecţii la înălţime

Directorii de şcoli din municipiu cer mansardarea unităţilor, pentru a rezolva problema supraaglomerării claselor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema sălilor de curs supraaglomerate, cu un efectiv care depăşeşte de multe ori 32, 33 de elevi, ar putea să-şi găsească rezolvare odată cu mansardarea unităţilor de învăţământ care se confruntă cu această chestiune.

Mai mult, directorii şcolilor din municipiu care se lovesc de lipsa spaţiilor de învăţare vor atât să decongestioneze clasele, cât şi să organizeze orarul elevilor într-un singur schimb, de dimineaţă.

La Şcoala Gimnazială Nr. 10 din cartierul Burdujeni, populaţia şcolară creşte cu circa 50 de elevi în fiecare an. În aceste condiţii, elevii învaţă în două schimburi, în clase supraagolemerate, „full time” după cum susţine directorul Dumitru Chiuariu.

Unitatea a solicitat municipalităţii mansardarea întregii clădiri pentru suplimentarea cu încă opt clase a spaţiului de învăţare. Proiectul a fost aprobat, astfel că, începând din toamna anului viitor, elevii şcolii ar putea studia „la înălţime”.

„Este cartierul nou de ANL-uri de la gara Burdujeni, unde sunt şi încă vreo 500 de case. Practic e un cartier întreg, în mare cu populaţie tânără. Acolo ar fi trebuit să se fi construit o nouă şcoală. Nu s-a făcut, iar în aceste condiţii, ne creşte populaţia şcolară cu 50-60 de copii în fiecare an, în prezent având 948 de elevi. Consiliul Local a înţeles importanţa acestei investiţii şi a aprobat-o, urmând ca demersurile pentru licitaţie să fie începute cât de curând. Practic vom mai construi încă un etaj de clădire, unde vor funcţiona opt săli de curs”, a explicat directorul Dumitru Chiuariu.

Acesta a mai arătat că a reuşit să doteze toate sălile de curs existente cu videoproiectoare, materiale didactice şi mobilier nou, problema lipsei de spaţiu fiind cea care nu şi-a găsit până în prezent rezolvare. 

„Faptul că această mansardă a fost aprobată este o mare, mare realizare. S-a ţinut cont şi de faptul că aici se învaţă în două schimburi full time, clasele a III-a, a IV-a, a V-a şi a VI-a fiind după-masă. Practic toate sălile pe care le avem sunt ocupate de dimineaţă până seară”, a mai precizat Chiuariu.

 

La Şcoala Gimnazială Nr. 8 se aşteaptă aprobarea proiectului

Solicitări pentru mansardare sunt şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din cartierul George Enescu, reprezentanţii unităţii încă aşteptând aprobarea proiectului de investiţii de către Primăria Suceava.

Potrivit directoarei şcolii, prof. Carmen Sima, adresabilitatea părinţilor este foarte ridicată, în condiţiile în care în cadrul unităţii sunt înscrişi şi copii din comunele învecinate Sucevei. Aceasta a mai adăugat că şcoala dispune de parter şi două etaje, spaţiu insuficient însă pentru a face faţă numărului mare de elevi înscrişi, soluţia cea mai la îndemână fiind mansardarea clădirii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii de şcoli din municipiu cer mansardarea unităţilor, pentru a rezolva problema supraaglomerării claselor.
 Vizualizări articol: 2647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorii de şcoli din municipiu cer mansardarea unităţilor, pentru a rezolva problema supraaglomerării claselor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei