Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2016 - Anul XXI, nr. 235 (6348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La final

Flutur consideră că participarea judeţului Suceava la Târgul Expo Real din Munchen a fost un succes

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că participarea judeţului la cel mai mare târg de parcuri industriale din lume, Expo Real, care a avut loc în Munchen, în Germania, a fost un succes. Gheorghe Flutur a spus că cel mai important lucru este faptul că oportunităţile de afaceri din judeţ au fost prezentate în cadrul acestui târg şi că oameni de afaceri germani, dar şi din alte ţări, au putut să cunoască în mod direct care sunt posibilităţile de a investi. „În mod sigur, cea mai importantă concluzie este că dacă nu vii să-ţi prezinţi oferta, să ştie lumea de tine, nu exişti. Am văzut judeţe şi oraşe din Ardeal, Cluj, Timişoara, Oradea, care vin de cinci-şase ani la acest târg, care este cel mai mare din lume în acest domeniu, şi deja în aceste zone ale ţării se simte în dezvoltarea acestor zone. Asta este şi una dintre cauzele că aceste judeţe s-au dezvoltat. Va trebui să ne ţinem şi noi de asta. Cu durere spun că s-au pierdut câţiva ani, pentru că trebuia să fim deja aici şi nu am fost”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că după discuţiile pe care le-a avut în cadrul târgului de la Munchen cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Germania, Camera de Comerţ Româno-Germană a anunţat că a decis să includă judeţul Suceava, Bucovina, în viitoarele sale proiecte. De precizat că la discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri german a fost prezent şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, şi un reprezentant al Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Făcând referire la efectele imediate ale participării la acest târg, Gheorghe Flutur a precizat că reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Germane au anunţat deja că vor să includă judeţul Suceava în două proiecte care vor demara în acest an, respectiv reabilitarea obiectivelor de patrimoniu şi un proiect pentru sprijinirea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

„Primul proiect se bazează pe reţeta de succes a reabilitării bisericilor fortificate din Transilvania, un exemplu de bună practică care se va încerca să fie aplicat şi la obiective de patrimoniu din judeţul Suceava. Legat de al doilea proiect, Camera de Comerţ Româno-Germană şi reprezentanţii mediului de afaceri din Bavaria, Nuremberg şi din alte regiuni din Germania au ţinut să aprecieze oportunităţile pe care le oferă judeţul Suceava în ceea ce priveşte forţa de muncă. În discuţiile avute cu oamenii de afaceri germani, aceştia au spus că cine vrea să câştige şi să se dezvolte trebuie să meargă în România către resursa umană”, a declarat şeful administraţiei judeţene, care a precizat că din discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri german aceştia i-au transmis că una dintre strategiile pe care le au este de a duce capitalul către resursa umană. Gheorghe Flutur a mai adăugat că în perioada următoare va fi stabilită data la care reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Româno-Germane şi ai mediului de afaceri din această ţară vor veni în judeţul Suceava pentru a se discuta concret despre cele două proiecte menţionate anterior. „Trebuie spus că în special oamenii de afaceri germani au apreciat ca pe o oportunitate compatibilitatea cu Bucovina în ceea ce înseamnă mentalitatea şi că vor să fructifice această situaţie”, a arătat Flutur.

 

O delegaţie a oamenilor de afaceri din Bavaria va veni în judeţul Suceava

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că după participarea la acest târg există lucruri concrete şi în privinţa unei viitoare colaborări cu autorităţile guvernamentale ale landului Bavaria. Gheorghe Flutur a precizat că a avut discuţii cu reprezentantul ministerului bavarez pentru economie, energie, tehnologie şi mediu, Patricia Callies, autorităţile din acest land al Germania anunţând deja că în perioada următoare o delegaţie a oamenilor de afaceri din Bavaria intenţionează să vină în judeţul Suceava pentru a vedea la faţa locului posibilităţile de a investi.

„Din discuţiile avute, cei din landul Bavaria au apreciat în mod deosebit faptul că avem un aeroport modernizat şi au anunţat că sunt interesaţi de dezvoltarea de investiţii la Centrul Economic Bucovina, pe un model al parcurilor industriale, în industria alimentară şi în IT. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii landului Bavaria au spus că au mai fost la Bucureşti şi la Sibiu, în anii din urmă, iar în urma întâlnirilor din cadrul târgului şi a prezentărilor făcute de noi au spus că sunt extrem de interesaţi să vină în judeţul Suceava”, spus Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că oamenii de afaceri germani au spus că ar fi oportună existenţa unei curse aeriene pe ruta Suceava – Munchen. Preşedintele CJ Suceava a spus că oamenii de afaceri din Germania au anunţat că sunt interesaţi şi de posibilitatea de a investi şi în parcul industrial din oraşul Siret, având în vedere apropierea acestuia de Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur consideră că participarea judeţului Suceava la Târgul Expo Real din Munchen a fost un succes.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Flutur consideră că participarea judeţului Suceava la Târgul Expo Real din Munchen a fost un succes1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei