Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2016 - Anul XXI, nr. 230 (6343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solidaritate

15.000 de lei pentru terapia Ioanei Sorina, după spectacolul caritabil organizat de Laura Olteanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tratamentul de recuperare al Ioanei Sorina Amariţei, din Moldoviţa, elevă în clasa a XII-a, care în urma unui accident rutier s-a ales cu coloana fracturată, poate continua. Spectacolul folcloric caritabil „Dar din dar se face Rai”, organizat joi seara de Laura Olteanu Music, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, cu partener media Monitorul de Suceava, a strâns din vânzări de bilete şi donaţii suma de 14.811 lei. Cu aceşti bani, Ioana poate plăti costisitoarele şedinţe de terapie recuperatorie şi are şansa să meargă din nou şi să-şi continue studiile, aşa cum îşi doreşte. În scaun cu rotile, tânăra a făcut un efort impresionant să stea în sală pe aproape toată durata spectacolului, în semn de mulţumire şi respect pentru sutele de oameni, majoritatea tineri şi foarte tineri, care au venit să o susţină inclusiv financiar şi pentru artiştii care au organizat şi susţinut spectacolul.

 

„Există şanse chiar şi când medicii sunt rezervaţi să spună <da>”

Remarcabilă a fost de asemenea prezenţa altor trei beneficiari ai campaniilor umanitare ale ziarului nostru. Unul dintre ei este Valentina Cernovschi, fetiţa din Baineţ premiată la nenumărate concursuri de muzică populară, care după un apel lansat de Monitorul de Suceava a primit în dar o vioară nouă de la un cititor fidel, Vasile Cristian Bolohan, stabilit în Londra. Valentina a cântat pentru Ioana Sorina. A venit pentru Ioana şi Violeta Catargiu, din satul Capu Codrului, care suferă de o formă rară de leucemie, pentru care s-au adunat peste 9.000 de lei destinaţi tratamentului, tot în urma unui spectacol caritabil, organizat în luna martie a acestui an, de Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, cu sprijinul Ionelei Dragu şi al Corinei Marica, din Bistriţa, şi al Laurei Olteanu. Femeia a fost însoţită la spectacol de fiica ei, Alina Mihaela. De asemenea, în scaun cu rotile a venit şi Mădălin Ehupov, care în urmă cu trei ani a suferit un accident rutier şi a avut coloana fracturată, cu leziune medulară prin strangulare de măduvă. Mădălin a stat tot timpul lângă Ioana şi prin propriul lui exemplu demonstrează că terapia este eficientă. ”După 8 luni de stat doar în pat, m-au pus pe două picioare şi am făcut 5 paşi. Acum pot să urc 5 etaje şi să merg în două cârje. Pot conduce maşina, mă pot deplasa. La începutul anului am fost ajutat de voi financiar şi vreau să vă mulţumesc din suflet! Mi-a fost de foarte mare ajutor pentru că am ajuns la spitalul din Târgu Mureş lună de lună şi am progresat foarte bine. Când am citit despre Ioana, am căutat-o să-i spun că se poate, că există şanse chiar şi când medicii sunt rezervaţi să spună <da>”, ne-a spus Mădălin.

 

Laura Olteanu: ”Am fost educată să fiu atentă la semenii mei în suferinţă”

Alături de Ioana au fost, copleşiţi de emoţii, părinţii şi fratele ei şi foarte mulţi tineri, copii şi adolescenţi, atât din Moldoviţa, cât şi din Suceava. Pentru ei au cântat din tot sufletul Laura Olteanu, împreună cu Taraful „Laura Olteanu”, şi invitaţii ei: Gabriela Teişanu, Liliana Ursachi, Andreea Grigorean, Gabriela Manoli, Alexandru Recolciuc, Ovidiu şi Mihaela Şvarţ, Marius Zgâianu, Valentina Tipa Lulciuc, Valentina Cernovschi, Claudia Elena Prindii şi Ansamblul artistic „Plai de dor” Moldoviţa, format din elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, coordonat de profesorii Alina Popa şi Daniel Măgurean. Fiecare dintre artişti a avut cuvinte de încurajare pentru Ioana şi familia ei, greu încercate de drama prin care trec. ”Am fost educată să fiu atentă la semenii mei în suferinţă, să ştiu că mâna de ajutor i-o dai omului când are nevoie, nu mai târziu. Ne dorim ca astăzi, aici, să strângem fonduri suficiente ca Ioana Sorina să se facă bine, să-şi regăsească paşii. Data viitoare când ne vedem vreau ca eu să cânt şi tu să joci”, a spus Laura Olteanu. ”Minunile sunt posibile când există dragoste şi credinţă. Am făcut astăzi, de Ziua Mondială a Inimii, un lanţ de inimi pentru Ioana Sorina”, a spus Gabriela Teişanu. Alexandru Recolciuc şi Marius Zgâianu i-au vorbit Ioanei despre puterea credinţei pentru vindecare şi sănătatea sufletului, iar Ovidiu şi Mihaela Şvarţ au înălţat ”rugăciuni prin cântece” la nai şi vioară: ”îl implor pe Dumnezeu să facă ce nu suntem noi în stare să facem şi să aibă grijă de Sorina”.

 

O zi de terapie costă 200 de lei

Exemplul de solidaritate dat de aceşti inimoşi interpreţi populari suceveni şi apelul lor la donaţii pentru tânăra din Moldoviţa au avut ecou. Primul care i-a dat Ioanei 1.000 de lei a fost un alt susţinător al campaniilor noastre, Andrei, ”mandatarul financiar” al unui grup de aproximativ 50 de suceveni care au donat bani pentru organizarea de excursii pentru copii cu dizabilităţi din orfelinate. Iniţiatorul proiectului a fost Vasile Cristian Bolohan, iar sponsorii au fost de acord ca 1.000 de lei din suma strânsă să fie donată pentru terapia Ioanei.

La finalul serii, după aproape trei ore de spectacol, în urna pe care Laura Olteanu i-a înmânat-o lui Vlad, fratele Ioanei, se aflau 14.811 lei. Acesta a mulţumit publicului, artiştilor, Primăriei Moldoviţa, Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, Ansamblului „Plai de dor” din Moldoviţa, aplaudat la scenă deschisă de spectatori, tuturor oamenilor care au pus suflet în această acţiune caritabilă organizată special pentru sora lui. Emoţionată, cu ochii în lacrimi, Ioana Sorina le mulţumeşte şi ea tuturor celor care i-au fost aproape şi au ajutat-o. „Vă sunt recunoscătoare pentru tot ce aţi făcut pentru mine. Vă mulţumesc din inimă!”, ne-a spus tânăra din Moldoviţa.

„A fost un spectacol minunat. Primul din viața mea. Lacrimile mi-au curs mereu. Au fost pentru fețita mea, un copil frumos, un suflet minunat. Nu ne așteptam să fie atât de multe suflete frumoase lângă ea, lângă noi. Sincer, vă mulțumim din suflet tuturor, în special doamnei Laura Olteanu, interpreților care au făcut posibil acest spectacol deosebit pentru îngerașul nostru. Mulţumiri parohiei din Moldoviţa, Primăriei din Moldoviţa, Farmaciei Darifarm, Liceului Tehnologic <Vasile Cocea>, Emanuelei Alina Mititel, de la Clubul Invictus Moldovița, și tuturor oamenilor care au fost și sunt alături de noi. Vă iubim și vă respectăm, suflete minunate!”, a completat mama Ioanei Sorina, Lory Amariţei.

Astfel, efortul de voinţă poate fi susţinut şi financiar, prin finanţarea terapiei recuperatorii în poziţie verticală, cu roboţi de mobilizare generală, disponibilă în România doar la o clinică privată din Târgu Mureş. O zi de terapie costă 200 de lei şi tânăra are nevoie de serii a câte două săptămâni în fiecare lună, în primul an după accident. De asemenea, are nevoie zilnic de kinetoterapie, pe care o va face la Suceava. În paralel îşi va continua studiile. Inspectoratul Școlar Suceava i-a aprobat cererea de a urma cursurile clasei a XII-a acasă, astfel că la sfârşitul anului şcolar viitor va putea susţine examenul de bacalaureat şi de admitere la facultatea de psihologie.

Vă reamintim că pe 12 iunie anul acesta, Ioana Sorina a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit multiple traumatisme - fracturi costale, de stern, comoţie cerebrală, plagă scalpată şi, cel mai grav, fractură de coloană vertebrală. După ce povestea ei a fost prezentată în paginile cotidianului Monitorul de Suceava, Laura Olteanu, prietenii ei şi alţi oameni pentru care solidaritatea nu este un cuvânt străin s-au implicat voluntar în sprijinul acestei tinere, pentru a o ajuta să nu rămână imobilizată pe viaţă într-un scaun cu rotile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15.000 de lei pentru terapia Ioanei Sorina, după spectacolul caritabil organizat de Laura Olteanu.
 Vizualizări articol: 4638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
15.000 de lei pentru terapia Ioanei Sorina, după spectacolul caritabil organizat de Laura Olteanu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei