Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2016 - Anul XXI, nr. 213 (6326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„După lupte seculare”

Ministerul Educaţiei cheamă toţi directorii de şcoli la concurs, la opt ani de la ultima evaluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După opt ani în care nu s-au mai organizat concursuri, iar posturile de conducere din şcoli au fost ocupate doar prin delegare, în funcţie de interesele politice, Ministerul Educaţiei anunţă, în sfârşit, metodologia şi calendarul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Astfel, până la finele acestui an, toţi directorii de şcoli din ţară vor fi puşi în funcţie pe baza rezultatelor obţinute la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, a cărui metodologie a fost publicată de Ministerul Educaţiei la finele săptămânii trecute.

Potrivit Ministerului Educaţiei, concursul cuprinde trei probe, prima fiind cea scrisă, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test grilă. Astfel, vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale ale candidaţilor, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (de către comisia de concurs, în prezenţa candidatului), respectiv un interviu, cu o durată de maxim 30 de minute, în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, oferta managerială şi a unui plan pentru un an.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi, din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte. Este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total.

În judeţul Suceava, sunt 213 posturi de directori și 70 posturi de directori adjuncți,toți directorii fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului. Nici unul nu ocupă funcţia pe baza rezultatelor unui concurs.

 

Calendarul concursului

Conform Ministerului Educaţiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic în perioada 13 septembrie - 2 octombrie.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă  de depunere a contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

 

Condiţii de participare

Eligibili pentru a se înscrie la concurs sunt candidaţii care îndeplinesc cumulativ câteva condiţii. Ei trebuie să aibă diplomă de studii universitare, să facă parte din Corpul naţional de experţi în management educaţional, să fie titulari în învăţământul preuniversitar, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea.

Candidaţii trebuie să dovedească „calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativele <Foarte bine>, primite în ultimii 4 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră”. O altă condiţie este aceea de a nu avea sancţiuni disciplinare în ultimii 4 ani şcolari anteriori anului desfăşurării concursului, să fie apţi din punct de vedere medical şi să nu fi fost „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

De menţionat căprevederile metodologiei se aplică şi şcolilor particulare autorizate sau acreditate, respectiv centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă, palatelor şi cluburilor copiilor, cluburilor sportive şcolare.

Metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fișele posturilor pentru director și director-adjunct, lista funcțiilor vacante și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează la sediul și pe site-ul Inspectoratului Școlar Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei cheamă toţi directorii de şcoli la concurs, la opt ani de la ultima evaluare.
 Vizualizări articol: 2393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Ministerul Educaţiei cheamă toţi directorii de şcoli la concurs, la opt ani de la ultima evaluare3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos pentru iarnă cu gogoşari şi mere Este savuros, acrişor şi dulce simultan, are o culoare portocalie superbă şi este un preparat foarte versatil. În mai puţin de o oră putem pregăti o cantitate impresionantă (8-10 litri), cu minimă cheltuială. Și peste toate, devine tot mai... Citeşte