Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2016 - Anul XXI, nr. 212 (6325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La cererea PNL

Demiterea managerului Spitalului Municipal Rădăuţi, verificată de Corpul de control al Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legalitatea demiterii managerului Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Tibeică, va fi verificată la începutul săptămânii viitoare de Corpul de control al Prefecturii Suceava. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Ana Maria Stejaru, ne-a declarat, ieri, că solicitarea controlului a venit din partea a trei consilieri locali ai PNL din Consiliul Local Rădăuţi, înregistrată în cursul zilei de joi, 8 septembrie a.c.. Șeful Corpului de Control al Prefecturii, Gheorghe Cotin, i-a solicitat deja primarului de Rădăuţi, Nistor Tatar, să pregătească pentru luni dimineaţă toate documentele care au stat la baza demiterii managerului spitalului pentru verificarea legalităţii acestora.

Managerul Dorin Tibeică a fost demis din funcţie prin ordin al primarului Tatar începând din data de 1 septembrie a.c., măsură revocată ulterior, și demis pentru a doua oară câteva zile mai târziu, în data de 5 septembrie. De fiecare dată a fost înlocuit cu Traian Andronachi, consilier local din partea formaţiunii Uniunea pentru Rădăuţi.

Primele decizii de revocare şi numire nu au avut semnătura secretarului Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, pe motiv că lipsește hotărârea Consiliului de Administraţie. Au fost anulate, Dorin Tibeică a redevenit manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, iar în data de 2 septembrie, la solicitarea sa, a fost convocată şedinţa Consiliului de Administraţie. Subiectul demiterii nu a fost pe ordinea de zi, aşa încât a fost dezbătut doar formal. Trei zile mai târziu, CA s-a întrunit din nou și Tibeică a fost din nou revocat, în locul său fiind numit cu titlu interimat tot Traian Andronachi.

Primul efect a fost că întreg Consiliu Director al Spitalului Municipal Rădăuţi, format din directorul medical, Liviu Dubei, directorul financiar, Rodica Lăcrimioara Gafiţescu, şi directorul de îngrijiri, Doina Ruşti, şi-a dat demisia.

De asemenea, managerul Dorin Tibeică a anunţat că se va adresa şi instanţelor de judecată pentru a cere anularea deciziilor pe care le consideră emise abuziv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demiterea managerului Spitalului Municipal Rădăuţi, verificată de Corpul de control al Prefecturii.
 Vizualizări articol: 3938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Demiterea managerului Spitalului Municipal Rădăuţi, verificată de Corpul de control al Prefecturii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei