Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2016 - Anul XXI, nr. 183 (6296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spaţiile verzi, neglijate

Terasă sezonieră amenajată peste trunchiurile teilor de la bulevardul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Goana după profit nu ţine cont şi de alte aspecte ale civilizaţiei, precum necesitatea de a avea spaţii verzi în oraşe şi un aer cât de cât respirabil.

Aşa se face că unul dintre spaţiile verzi de pe bulevardul George Enescu, din municipiul Suceava, a ajuns să fie amenajat ca terasă sezonieră, în lipsa altor spaţii care să se preteze unor astfel de activităţi şi să fie cât mai centrale.

Terasa a fost amenajată prin realizarea unei pardoseli din scânduri peste spaţiul lăsat între trotuar şi stradă, pentru plantarea de iarbă sau flori, în această podină fiind prinse şi trunchiurile a doi tei, plantaţi acolo posibil chiar de când a fost înfiinţat cartierul.

Practic, celor doi arbori, de al căror aspect plăcut se folosesc şi cei ce au terasa Smart Pizza, nu le-a fost lăsată nici o posibilitate de a mai capta apa necesară supravieţuirii, trunchiurile lor fiind „învelite” cu scânduri şi cu un strat de material plastic, de culoare verde, care să păcălească ochiul că acolo este o „oază de verdeaţă”.

Numai că principalele elemente decorative ale acestei terase amenajate peste un spaţiu verde, cei doi tei, au început să se usuce, tânjind după apa de care au nevoie şi care nu mai ajunge la rădăcinile lor decât în cantităţi infime, dacă plouă mai puternic.

Situaţia ar fi putut fi rezolvată mai elegant dacă proprietarii terasei s-ar fi îndurat să le lase măcar un spaţiu mic în jurul trunchiului, prin care să ude periodic cei doi arbori, care asigură cât de cât un petec de verdeaţă, generator de oxigen în acest cartier aglomerat.

Pe viitor, municipalitatea suceveană ar trebui să aibă mai multă grijă atunci când autorizează astfel de construcţii, fie ele şi temporare, mai ales când afectează spaţiile verzi, prin stabilirea unor reguli clare de protejare a arborilor sau a spaţiilor verzi, în general.

Probleme de acest gen sunt semnalate şi în alte mari oraşe din ţară, zilele trecute, în Capitală, fiind demarată campania de tăiere a peste 140 de arbori care s-au uscat, o mare parte din ei, după ce nişte „minţi luminate” au decis să betoneze spaţiul din jurul lor, în cadrul unor lucrări de modernizare stradală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terasă sezonieră amenajată peste trunchiurile teilor de la bulevardul George Enescu.
 Vizualizări articol: 8734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Terasă sezonieră amenajată peste trunchiurile teilor de la bulevardul George Enescu3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VERZII trimis de
( 6 aug 2016, 12:41:40
Unde's verzii'n cerul gurii? Tineti minte cand se legau cu lanturi de niste copacei si-asa condamnati!
2.   Cu toții ne dorim un oras civilizat! trimis de
( 6 aug 2016, 14:11:49
Ar fi bine ca politia sa-si propuna sa responsabilizeze, cu adevarat, impertinenta.
Pe linga reguli si restrictii care se impun, sa se faca educatie si conștientizare asupra faptului că spatiul verde nu e un loc privat, unde se poate face orice, ignorând regulile pe motiv că „și alții fac”
Asta nu e sub nici o formă o scuză!
Cu toții ne dorim un oras civilizat, însă nu știu dacă ne dăm seama că asta se poate realiza doar dacă noi vom face primul pas.

3.   Dl. Cosmin ROMEGA, va apreciez curajul! trimis de
( 7 aug 2016, 16:09:03
Dl. Cosmin ROMEGA, sunteti mereu in prima linie si va apreciez curajul! Nu toti ziaristii au spiritul civic treaz, ci mai degraba sunt servili potentatilor zilei.
Sa determinam primarul sa nu mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului...

Un spirit civic treaz si mai prezent, al nostru al tuturor, prin frecventele noastre luari de atitudine, poate mentine mereu actuale aceste probleme in vizorul celor din conducere, pina la rezolvarea favorabila a acestora.
Pasivitatea si automultumirea ,,lasa ca-i bine si asa” nu duce la nimic.
Tot ce ati scris mai sus ar trebui sa fie preocuparile administratorilor urbei si nu setea de capatuiala, hotia si lichelismul .

4.   Dl. Cosmin ROMEGA, va apreciez curajul! trimis de
( 7 aug 2016, 16:22:13
Din helicopter, orasul Suceava se vede cu foarte putine spatii verzi, dar plin-ochi de fel de fel de constructii, chiar pe fostele spatii verzi. Parcurile sunt si ele diminuate si nu are nimeni in intentie sa amenajeze ceva. Deh, spatiile verzi nu aduc spagi grase.
Ce ne facem cu acesti conducatori marunti, mediocri care distrug verdeata, implicit si sanatatea ?

Exemplu:
Langa podul de la Scheia, in padure, sunt aprobate si construite deja vilele!
La Patinoar este pe cale sa dispara partea a doua a parcului de linga cladirea noua cu Traditii Populare!
La Piata Mica, linga Politie dispare curind cochetul parculet. Sunt deja constructii desuete acolo.
Linga spital parculetul cu doua banci arata jalnic, bancile sunt impracticabile din cauza mizeriei facute ciori. Cred ca e pregatit pentru defrisare.
ETC.

Se poate amenaja un nou LOC DE JOACA pentru copii:
Intre Statiunea Agricola si OMW este un loc potrivit pentru amenajarea unui minunat spatiu de Joaca.
Acolo sunt copaci inalti si loc suficient pentru amenajare, iar in acest fel ar fi descongestionat parcul de la Universitate si parcul nou de la monumentul Arhitectului Porumbescu.
Vara sunt foarte multi micuti care nu mai incap in parcurile alea.
Sa determinam primarul sa nu mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului.
Ce este rau ca peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, banci pentru batrini, etc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei