Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2016 - Anul XXI, nr. 108 (6221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perioadă grea

Recuperare lungă şi anevoioasă pentru poliţista rănită grav în timpul unei urmăriri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţista în vârstă de 27 de ani rănită într-un accident rutier în timpul unei misiuni de urmărire, pe data de 16 aprilie, în urma căruia a fost diagnosticată cu fractură de bazin, se află într-o perioadă de recuperare care se anunţă lungă şi anevoioasă, deşi agenta a făcut progrese vizibile.  Agentul principal Violeta Covaliu, din comuna Vorona, judeţul Botoşani, cu reşedinţa în comuna Marginea, unde este încadrată la Secţia Rurală Marginea, a trecut de la imobilizarea la pat la deplasări uşoare, cu ajutorul unui cadru, însă mai are de trecut şi printr-o operaţie de reconstrucţie la nivelul nasului, precum şi de una de chirurgie plastică şi reparatorie.

 

Poliţista a fost transferată la un centru de recuperare şi se pregăteşte de două intervenţii chirurgicale

După o perioadă petrecută în spital, pe 28 aprilie, tânăra poliţistă a fost transferată la Centrul de Recuperare de la Ilişeşti, pentru lunga perioadă de refacere după fractura de bazin. Cum internarea costă în jur de 80 de lei pe zi, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava s-a mobilizat şi, cu sprijin de la poliţişti din tot judeţul, a adunat în jur de 3.000 de lei pentru suportarea cheltuielilor care au fost şi care vor mai urma.

Cel mai important progres făcut de tânără este că nu mai trebuie să stea tot timpul la pat, ci face deplasări uşoare, cu un cadru metalic. Imediat ce medicul care se ocupă de pacientă va permite, tânăra va trece la a doua etapă de recuperare, privind leziunea serioasă pe care a suferit-o la nivel nazal.

Violeta Covaliu necesită o operaţie de reconstrucţie a osului nazal şi de eliberare a căilor respiratorii, după care un medic specialist în chirurgie plastică şi reparatorie va interveni pentru reconstrucţie estetică. Aceste intervenţii urmează să se facă în Capitală, la o clinică specializată.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a transmis că Violeta Covaliu va fi sprijinită financiar, cu cât va fi nevoie, pe toată perioada de recuperare.

El a mai spus că banii sunt adunaţi prin contribuţiile personale ale poliţiştilor din Suceava, precum şi cu ajutorul Corpului Naţional al Poliţiştilor.

 

rmăreau un BMW al cărui şofer a refuzat să oprească

Agentul principal Violeta Covaliu era de serviciu, pe 18 aprilie, alături de colegul de la Secţia Rurală Marginea. Cei doi efectuau serviciu de control al traficului pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, şi au plecat în urmărire, cu autoturismul Dacia Logan din dotare, la volan fiind colegul tinerei, după un autoturism BMW al cărui şofer a refuzat să oprească la semnalul echipajului. Ajungând într-o porţiune nemodernizată, la trecerea de pe carosabil din beton pe carosabil cu pietriş, autospeciala poliţiei a intrat în derapaj, a pătruns în şanţul din stânga şi s-a răsturnat pe cupolă. Dacă poliţistul de la volan a scăpat cu leziuni mai uşoare, colega sa a suferit leziuni multiple. Şoferul fugar a reuşit să-şi piardă urma, fiind identificat ulterior de poliţişti. Anchetatori au stabilit ulterior identitatea acestuia însă, din informaţiile pe care le avem, suspectul a plecat din ţară imediat după data de 18 aprilie.

Pentru un poliţist care lucrează în operativ, efectuând controale în trafic, astfel de misiuni de urmărire sunt frecvente. Cel mai adesea, urmăririle în trafic sunt după şoferi băuţi sau fără permis de conducere ori după contrabandişti de ţigări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recuperare lungă şi anevoioasă pentru poliţista rănită grav în timpul unei urmăriri.
 Vizualizări articol: 7507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Recuperare lungă şi anevoioasă pentru poliţista rănită grav în timpul unei urmăriri3.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei