Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2016 - Anul XXI, nr. 93 (6206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crimă

Bărbat de 58 de ani, omorât în bătaie. Doi tineri au fost reţinuţi pentru implicare în comiterea faptei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, găsit mort duminica trecută în faţa porţii casei sale, a fost victima unei infracţiuni de omor, din ancheta derulată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei rezultând că bărbatul s-a încăierat cu un tânăr de 18 ani, care i-a aplicat mai multe lovituri. În urma loviturilor primite bărbatul s-a prăbuşit la pământ, lovindu-se cu capul de asfalt. Anchetatorii au reţinut doi suspecţi în acest dosar, tânărul de 18 ani care l-ar fi lovit pe bărbat şi i-ar fi provocat decesul şi un tânăr de 17 ani, acuzat de complicitate de omor, pentru că l-ar fi ajutat pe autor să transporte cadavrul până în locul în care a fost descoperit.

 

Omorât în drum şi mutat în faţa casei

Duminică, aproape de miezul nopţii, poliţiştii de la Secţia Rurală Vama au fost sesizaţi că Mihai Vornicu, în vârstă de 58 de ani, din Vatra Moldoviţei, a fost găsit decedat în faţa porţii gospodăriei sale. Varianta iniţială a fost că bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap. Necropsia efectuată de un medic legist a arătat că moartea a fost cauzată de o insuficiență respiratorie acută, ca urmare a unei asfixii mecanice cu sânge, în urma unui traumatism cranio-facial sever. Medicul legist a opinat că traumatismul se putea produce prin cădere, însă a descoperit şi urmele unor lovituri încasate la nivelul feţei.

Poliţiştii au trecut imediat la efectuarea de audieri şi au stabilit că victima a avut un conflict spontan, duminică seară, cu un tânăr de doar 18 ani, Florin Ţigănescu, şi el din Vatra Moldoviţei. Din ancheta preliminară a poliţiştilor rezultă că tânărul i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei, cauzându-i leziuni care în scurt timp au dus la deces. Agresiunea s-a petrecut în stradă, pe drumul care tranzitează comuna. Tânărul acuzat de omor avea şi el o serie de leziuni, suferite în urma altercaţiei cu bărbatul care a murit. Din ancheta poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, mai rezultă că bărbatul decedat a fost mutat de pe partea carosabilă până în locul unde a fost găsit. S-a stabilit că suspectul principal l-a mutat pe bărbatul în vârstă de 58 de ani ajutat de un complice, minorul Constantin N., în vârstă de 17 ani.  

 

Tânărul acuzat de omor, cercetat şi într-un dosar recent de furt

Anchetatorii au demarat cercetări pentru infracţiunea de omor, în cazul lui Ţigănescu, şi pentru complicitate la omor, în cazul tânărului de 17 ani. Luni după-amiază, ambii au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore.

Anchetatorii urmează să stabilească în cadrul anchetei şi încadrarea exactă a faptei, suspectul principal putând fi cercetat în continuare pentru omor sau pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte.

Cât despre mobilul crimei, se pare că minorul de 17 ani ar fi avut un conflict cu fiul bărbatului de 58 de ani, iar de la acea altercaţie ar fi pornit o duşmănie între familia Vornicu şi grupul de tineri din care fac parte cei doi. Ultimii doi au parte de o imagine proastă în comună, fiind suspecţi de comiterea mai  multor fapte penale.

Numele lui Florin Ţigănescu apare într-un dosar recent de furt. Este vorba de un tir parcat la marginea drumului, într-o intersecţie din Vatra Moldoviţei, care a fost spart de trei localnici. Hoţii au furat bunuri din interior şi au devastat cabina, pagubele fiind evaluate la 20.000 de lei. Unul dintre hoţii identificaţi în acest caz este Florin Ţigănescu.

Ieri după-amiază, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a lui Florin Ţigănescu pentru o perioadă de 30 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat de 58 de ani, omorât în bătaie. Doi tineri au fost reţinuţi pentru implicare în comiterea faptei.
 Vizualizări articol: 6180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bărbat de 58 de ani, omorât în bătaie. Doi tineri au fost reţinuţi pentru implicare în comiterea faptei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei