Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2015 - Anul XX, nr. 214 (6026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Aproape o sută de unităţi şcolare din judeţ nu au cabinete medicale proprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate unităţile şcolare din 14 localităţi ale judeţului Suceava nu dispun de cabinete medicale proprii. Aceasta este una dintre constatările făcute de comisiile mixte de control constituite printr-un ordin al prefectului judeţului, Constantin Harasim, care în perioada 3 – 9 septembrie a.c. au verificat stadiul pregătirii pentru începerea noului an de învăţământ la 97 de unităţi şcolare din cele 14 unităţi administrative. În atenţia comisiilor de control formate din reprezentanţi ai Prefecturii, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au fost unităţile şcolare din Cajvana, Cacica, Muşeniţa, Vicovu de Sus, Frasin, Stulpicani, Păltinoasa, Valea Moldovei, Adâncata, Dumbrăveni, Hănţeşti, Zvoriştea, Liteni şi Horodniceni.

La finalul controlului, în raportul întocmit se precizează că la unităţile verificate, asistenţa medicală este realizată de cabinetele medicilor de familie, neexistând cabinete medicale proprii, în timp ce la Liceul Tehnologic "Ion Nistor" din oraşul Vicovu de Sus există un parteneriat cu unitatea de asistenţă medico-socială din localitate.

Prefectul judeţului Suceava a precizat că din totalul celor 97 de unităţi şcolare verificate, 30 sunt şcoli gimnaziale, 18 sunt şcoli primare, 45 sunt grădiniţe cu program normal şi patru sunt licee tehnologice.

 

56 dintre unităţile verificate nu sunt autorizate sanitar veterinar

De asemenea, doar 24 sunt autorizate sanitar veterinar, 56 sunt neautorizate, iar şapte sunt în curs de autorizare. În urma controlului, la şase unităţi şcolare s-a recomandat depunerea documentaţiei în vederea autorizării.

„Majoritatea unităţilor de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare sunt situate în mediul rural şi nu îndeplinesc condiţiile impuse din cauza lipsei apei curente sau a canalizării şi a grupurilor sanitare necorespunzătoare”, a spus prefectul Constantin Harasim.

El a adăugat că în urma verificărilor s-a constatat că unităţile şcolare au cantităţile necesare de combustibil pentru încălzire pe timpul iernii, excepţie făcând Grădiniţa cu Program Normal Plutoniţa, arondată Şcolii Gimnaziale Frasin, la care nu este asigurat încă necesarul de lemne. Prefectul a spus că un alt aspect constatat este acela că toate microbuze şcolare ale unităţilor de învăţământ au autorizaţiile necesare şi au asigurate şofer atestat. El a arătat că microbuzele şcolare noi repartizate şcolilor sunt în procedură de autorizare şi au şoferi atestaţi.

Harasim a mai adăugat că membrii comisiilor au mai constatat că în apropierea tuturor şcolilor şi grădiniţelor există marcaje rutiere orizontale şi verticale, şi în acelaşi timp nu au fost identificate probleme deosebite referitoare la iluminatul exterior, acesta fiind realizat de la reţeaua stradală şi corpuri de iluminat montate pe clădirile unităţilor de învăţământ.

Membrii comisiilor de control au mai stabilit că paza unităţilor şcolare se efectuează cu firme de pază, sisteme antiefracţie şi monitorizare video exterioară şi interioară, pază comunală şi pază obştească, şi doar la Şcoala Gimnazială Doroteia şi la Grădiniţa cu Program Normal Doroteia din oraşul Frasin nu sunt asigurate aceste condiţii. De asemenea, la 23 de unităţi şcolare din cele verificate nu există sisteme video de supraveghere.

„În ceea ce priveşte programul <Laptele şi cornul>, unităţile şcolare verificate au asigurate frigidere pentru păstrarea laptelui. Astfel, sunt asigurate spaţii pentru programul <Laptele şi cornul> la majoritatea şcolilor, doar la Şcoala Primară Văşcăuţi din comuna Muşeniţa spaţiul fiind în curs de amenajare, clădirea acesteia aflându-se în reabilitare.

În acelaşi timp, personalul desemnat pentru programul <Laptele şi cornul> are absolvite cursurile de igienă şi are certificate de competenţă, care sunt valabile 3 ani”, a mai spus prefectul judeţului Suceava. El a mai adăugat că pentru toate şcolile verificate există încheiate contracte pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, încheiate cu firme specializate şi autorizate de DSP Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de unităţi şcolare din judeţ nu au cabinete medicale proprii.
 Vizualizări articol: 1441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape o sută de unităţi şcolare din judeţ nu au cabinete medicale proprii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar asta e baiul? trimis de
(15 sep 2015, 20:16:16
Fratilor de ce nu vine o comisie la Capu Campului sa vedeti o scoala proaspat renovata si dotata cu bani europeni ,dar care nu este folosita.Oare de ce?Copiii sunt nevoiti sa invete in 2 schimburi in scoala veche.DE CE? Domnule prefect de ce nu trimiteti o comisie sa verifice? Sau a venit primarul cu vreo 2 bancuri si pe acolo ,ca altceva nu stie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei