Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2015 - Anul XX, nr. 213 (6025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Comuna Vama, trei zile în sărbătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de a opta ediţie a festivalului local ”Zilele comunei Vama” le-a oferit localnicilor şi oaspeţilor acestora, la sfârşitul săptămânii trecute, trei zile de distracţie pentru toate gusturile. Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local şi Primăria comunei şi a avut un program bogat, ce a îmbinat momente de cultură şi creaţie, de evocare a istoriei şi de etalare a costumului popular şi a tradiţiilor comunităţii locale şi ale invitaţilor speciali din străinătate.

Încă de vineri, cu o zi înainte de deschiderea oficială a manifestării, vămenii şi oaspeţii lor s-au antrenat în competiţii sportive, dar şi creative. A fost programat în acest scop un meci de fotbal între echipele primăriilor din Vama şi Iaşi, dar şi un simpozion literar şi o ”agapă frăţească” organizate de Cenaclul literar ”Nectarie”.

Ziua de sâmbătă a debutat cu o festivitate de premiere a participanţilor la un concurs de poezie, urmată de o slujbă religioasă şi dezvelirea unui bust amplasat în faţa Şcolii ”Iorgu G. Toma” din localitate. Este vorba despre bustul fostului deputat Iorgu Toma, personalitate marcantă în istoria Bucovinei, despre care s-a subliniat cu acest prilej că a fost respectat în acea vreme şi pentru că a fost ”primul care nu s-a dus în politică pentru a face avere”. Ulterior, în alt local al aceleiaşi şcoli a avut loc aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea Liceului Vama.

 

Parada portului popular

Tot sâmbătă, de la ora 12.30, deschiderea oficială a festivalului a fost marcată printr-o paradă a portului popular, derulată pe traseul între Primărie şi stadionul local. Printre participanţii la paradă au putut fi observaţi mulţi copii. Cea mai tânără participantă, Alexandra, în vârstă de doar un an şi jumătate, şi-a făcut apariţia echipată complet într-un minuscul costum autentic de gospodină vămeancă şi a devenit pe loc vedeta paradei.

După parada populară, manifestările s-au mutat pe stadionul comunei, unde au avut loc atât festivitatea oficială ce a inclus o ceremonie religioasă, cât şi spectacolele cu artişti locali şi invitaţii speciali. Printre invitaţi s-au numărat actorul Dorel Vişan, Ansamblul ”Sfânta Ana” din Grecia, Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, soliştii vocali Cornelia Ştefan, Robert Migda, Vasile Axentoi, Cornel Constantin Simionescu, Mihai Badale, Alexandru Recolciuc, Maria Mirune Drelciuc. Au mai evoluat în aplauzele publicului Ansamblul ”Cetina” din Vama, Asociaţia Culturală ”Ştefan Vodă” din Baia, Ansamblul ”Moştenitorii” din Gura Humorului, Ansamblul ”Huţulca” din Moldoviţa, precum şi ansamblurile folclorice ”Floare de colţ” şi ”Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc, ”Plaiul Pojorâtei” din Pojorâta, ”Flori de Bucovina” din Sadova şi ”Brăduţul” din Frumosu.

Ediţia din acest an a ”Zilelor comunei Vama” s-a încheiat duminică seară, cu evoluţia solistului local Cornel Constantin Simionescu şi a Ansamblului grecesc ”Sfânta Ana”, precum şi cu un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Vama, trei zile în sărbătoare.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comuna Vama, trei zile în sărbătoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei