Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ieri, la Suceava

38 de tineri romano-catolici au primit Sfântul Mir de la Cardinalul de Köln, Joachim Meisner

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceremonia de conferire a Sfântului Mir pentru 38 de adolescenţi şi tineri din comunitatea romano-catolică din Suceava, oficiată ieri de Eminenţa Sa Cardinalul emerit de  Köln, Joachim Meisner, şi de  monseniorul Petru Gherghel, Episcopul Diecezei romano-catolice Iaşi, a umplut de credincioşi

Catedrala Sf. Ioan Nepomuk din municipiul Suceava.  Oaspeţii au fost aşteptaţi la intrarea în catedrală de un alai de ministranţi cu cele 12 steaguri ale parohiilor romano-catolice din judeţ. Un grup de copii, împreună cu noul preot vicar din Suceava, Marian Gărghi, i-au întâmpinat pe prelaţi cu pâine şi sare, după obiceiul locului, şi cu aghiazmă pentru binecuvântarea mulţimii. Din partea autorităţilor locale au fost prezenţi prefectul de Suceava, Constantin Harasim, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

”In nomine Patris etfillii et Spiritus Sancti. Amen", a rostit Eminenţa Sa, în catedrala decorată cu flori şi panglici albe şi roşii, după care le-a spus tinerilor pregătiţi pentru primirea Sfântului Mir că aceasta este o zi specială, ”o zi de Rusalii privată, pentru voi”. ”Aţi intrat în biserică singuri, veţi ieşi doi, împreună cu Duhul Sfânt. Sacramentul Duhului Sfânt se administrează o singură dată în viaţă; Dumnezeu îşi deschide inima Sa ca să umple inima noastră şi să investească în ea”, a spus cardinalul Joachim Meisner, care a comparat primirea acestei Taine cu o busolă, cu un motor în inimă şi cu ţinerea volanului în propriile mâini.

 

Comunitatea romano-catolică din Suceava numără peste 1.600 de credincioşi

Busola le orientează tinerilor viaţa pe timp cu ceaţă şi le arată direcţia bună, motorul din inimă le conferă hotărâre în ceea ce au de făcut, iar volanul le dă responsabilitatea personală asupra propriei vieţi, pentru alegerea traseului bun. ”Veţi fi însemnaţi cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, nu pe spate, ca să mergeţi ca oameni demni, cu capul sus în lume”, a fost mesajul cardinalului german pentru tinerii suceveni.

La rândul său, monseniorul Petru Gherghel a amintit candidaţilor la primirea Sfântului Mir că, dacă la botez au devenit creştini, acum are loc o reînnoire a făgăduinţelor de atunci. Întrebările premergătoare din cadrul ceremoniei au fost adresate tinerilor de monseniorul Gherghel, iar Mirul l-au primit prin mâinile cardinalului Meisner. Conform ritualului romano-catolic, candidaţii au fost însoţiţi de naşi, în faţa prelaţilor.

În judeţul Suceava trăiesc peste 1.600 de credincioşi romano-catolici. Cei mai mulţi, 1.332, sunt etnici români, urmaţi de etnicii polonezi, germani şi ucraineni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 38 de tineri romano-catolici au primit Sfântul Mir de la Cardinalul de Köln, Joachim Meisner.
 Vizualizări articol: 2162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
38 de tineri romano-catolici au primit Sfântul Mir de la Cardinalul de Köln, Joachim Meisner5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte