Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2015 - Anul XX, nr. 173 (5985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până în septembrie

Şcolile din judeţ primesc 19 microbuze noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

19 microbuze de transport şcolar vor fi repartizate, până în luna septembrie, în tot atâtea comune din judeţul Suceava, astfel că zeci de elevi care străbat zilnic pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală nu vor mai face naveta în condiţii grele.

Potrivit Cristinei Teodorovici, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava, „microbuze şcolare vor primi comunele Adâncata, Burla, Bogdăneşti, Breaza, Cornu Luncii, Dărmăneşti, Fundu Moldovei, Horodnic de Jos, Iacobeni, Ilişeşti, Ipoteşti, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Sadova, Şaru Dornei, Şcheia, Straja, Udeşti şi Vultureşti. Aceste microbuze fac parte din cel de-al doilea lot de maşini care ar fi trebuit să fie repartizat pentru Suceava, în toamna anului 2014”.

Microbuzele sunt noi, cu 16+1 locuri.

Prin repartizarea acestor microbuze nu a fost reînnoit o parte a parcului auto al microbuzelor şcolare, ci ele au fost repartizate comunelor unde acestea lipseau sau numărul lor nu erau suficiente. Cristina Teodorovici a mai menţionat că Inspectoratul Şcolar nu a mai primit alte solicitări din partea primăriilor din judeţ pentru microbuze şcolare, necesarul de maşini fiind completat, însă a admis că există situaţii unde parcul auto este învechit, iar maşinile au nevoie de reparaţii.

 

Şase microbuze au fost repartizate în primăvara acestui an

În intervalul aprilie – iunie 2013, Guvernul a mai repartizat, în două etape,  microbuze școlare destinate transportului elevilor. Într-o primă fază, Vereşti, Mitocu Dragomirnei şi Bogdăneşti au primit microbuze cu 16+1 locuri. Ulterior, microbuze de 28+2 locuri au fost repartizate către Liteni, Preuteşti şi Vama.

Microbuzele sunt repartizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu Ministerul Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile din judeţ primesc 19 microbuze noi.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile din judeţ primesc 19 microbuze noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei