Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizia judecătorilor

Procurorii DIICOT, obligaţi să-i dea înapoi unei tinere maşina ridicată în urma unei percheziţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 19 ani a reuşit să obţină vineri în instanţă, la Tribunalul Suceava, restituirea unui autoturism care-i aparţine şi care a fost ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, în urma unor percheziţii desfăşurate în urmă cu aproximativ trei săptămâni într-un dosar de contrabandă.

Tânăra în cauză, Crina Loredana Olaru, din judeţul Hunedoara, a fost reţinută de anchetatori pe 8 iulie a.c., alături mai multe persoane, printre care şi un anume Irimie Cîrcu (43 de ani), din municipiul Rădăuţi, acuzat că ar fi liderul unei grupări infracţionale de contrabandişti.

Din propunerea de arestare făcută de DIICOT, reieşea că tânăra în vârstă de 19 ani avea o relaţie foarte apropiată cu presupusul lider al grupului infracţional, atât de apropiată încât Cîrcu, susţin anchetatorii, îi dădea sume constante de bani pentru a se întreţinere, îi asigura concedii în ţară şi în străinătate şi i-a făcut cadou şi două autoturisme, un  jeep marca Ssang Yong Rexton şi un autoturism marca Audi A4. Acesta din urmă a fost ridicat silit din dispoziţia procurorilor în ziua percheziţiilor (8 iulie a.c.), numai că tânăra nu s-a lăsat şi, printr-un avocat, a făcut plângere împotriva ordonanţei de ridicare silită a mașinii sale, cerând-o înapoi.

Plângerea ei a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Suceava, iar vineri, Tribunalul Suceava i-a admis cererea și a dispus restituirea autoturismului Audi A4, împreună cu cheia de pornire, bunuri ce au fost depuse după ridicare la Camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

 

2-0. Tânăra de 19 ani vs DIICOT

Este a doua oară când tânăra în vârstă de 19 ani câştigă în faţa procurorilor DIICOT Suceava, după ce în urmă cu aproximativ trei săptămâni, anchetatorii au cerut arestarea preventivă a ei, însă judecătorii, atât cei de la Tribunal, cât şi de la Curtea de Apel Suceava, au respins propunerea, fără a dispune nici o altă măsură preventivă.

Nu la fel au stat lucrurile şi în cazul presupusului „sponsor” al tinerei, rădăuţeanul Irimie Cîrcu, care a fost arestat preventiv,  alături de alte patru persoane, printre care şi soţia acestuia, Cătălina Cîrcu (42 de ani). Aceasta din urmă a avut şi ea vineri motiv de bucurie la Tribunal, după ce judecătorii i-au admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Procurorii DIICOT au făcut deja contestaţie împotriva deciziei, acuzând-o pe rădăuţeancă că era alături de soţul ei la bine şi la rău. „Coordona  activitatea infracţională desfăşurată cu ţigaretele preluate din zona Vicov şi livrate prin intermediul firmelor de curierat rapid, o altă formă de transport a mărfii către beneficiari folosită de această grupare”, susţin anchetatorii. 

Gruparea condusă de Irimie Cîrcu, au transmis la vremea respectivă procurorii DIICOT, a adus în numai câteva luni statului român un prejudiciu de un milion de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii DIICOT, obligaţi să-i dea înapoi unei tinere maşina ridicată în urma unei percheziţii.
 Vizualizări articol: 4728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Procurorii DIICOT, obligaţi să-i dea înapoi unei tinere maşina ridicată în urma unei percheziţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei