Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2015 - Anul XX, nr. 164 (5976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Piramidă umană la parada folclorică de la Festivalul internațional ”Întâlniri bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parada folclorică a fost cel mai așteptat și cel mai spectaculos moment al debutului Festivalului internațional ”Întâlniri bucovinene”. Manifestarea, etapă românească a unui amplu festival internațional itinerant ajuns la ediția a XXVI-a, se derulează în perioada 17-19 iulie, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, și este organizată de Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc şi Centrul Cultural ”Bucovina” Suceava. Evenimentul reunește participanți din România, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Republica Moldova.

Parada formațiilor folclorice participante are loc la fiecare ediție și se desfășoară pe porțiunea din DN 17 ce traversează localitatea, între zona stadionului și platoul central. Nu este o simplă etalare a costumelor populare, pentru că fiecare formație din alaiul multicolor cântă și dansează în stradă, apoi în fața oficialilor prezenți. La ediția din acest an, cele mai aplaudate momente ale paradei au fost piramida umană etalată de dansatorii ansamblului ”Ceremshina” din Ucraina și apariția micilor membri ce au deschis alaiul ”Buciumașilor” din Câmpulung Moldovenesc.

Pentru cei ce nu au dorit să asiste la paradă au fost disponibile alte atracții, între care un mic târg de produse artizanale amenajat în zona parcului. Și la această ediție obiectele folclorice autentice au fost amestecate printre tarabe cu mărunțișuri fără valoare culturală. O bundiță putea fi cumpărată cu 2.200-2.800 de lei, o catrință costa 3.00 de lei, iar o cămașă cusută cu mărgele a fost oferită cu 1.000 de lei. Ofertă foarte bogată la micul târg a fost în materie de opinci, care costau 35-500 de lei perechea, și ii cusute manual, care costau între 100 și 550 de lei, în funcție de mărime și de model.

La deschiderea festivalului au asistat parlamentari, oficiali locali și câteva mii de localnici și turiști. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piramidă umană la parada folclorică de la Festivalul internațional ”Întâlniri bucovinene”.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Piramidă umană la parada folclorică de la Festivalul internațional ”Întâlniri bucovinene”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei