Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2015 - Anul XX, nr. 164 (5976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sânge şi scandal

Minor de 17 ani, acuzat că a tăiat un poliţist şi că era cât pe ce să omoare un jandarm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 17 ani a fost dus în cătuşe la sfârşitul acestei săptămâni în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava, fiind acuzat că a tăiat un poliţist şi a încercat să omoare un subofiţer de jandarmi, faptele petrecându-se în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe 5 iulie, în faţa unui club din Vatra Dornei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au cerut arestarea preventivă a minorului, Gabriel Petronel Căldărariu, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tentativă de omor.

În scandalul respectiv a fost implicat şi fratele minorului, Zabăr Căldărariu, în vârstă de 19 ani, acesta fiind acuzat doar de ultraj şi arestat preventiv de Judecătoria Vatra Dornei.

Deşi acuzaţiile aduse minorului sunt extrem de grave, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava a respins cererea de arestare preventivă, faţă de minor rămânând valabilă doar măsura controlului judiciar luată în acelaşi dosar de către procurorii de la Vatra Dornei.

Procurorii criminalişti au făcut contestaţie, menţinându-şi părerea că adolescentul de 17 ani trebuie arestat preventiv pentru tentativă de omor, o decizie finală urmând a fi luată săptămâna viitoare de către Curtea de Apel Suceava.

 

Totul a plecat de la o tâlhărie într-un club

Potrivit anchetatorilor, ultrajul şi tentativa de omor s-au petrecut în noaptea de 4/5 iulie, când un tânăr a fost tâlhărit într-un club din Vatra Dornei.

Victima era la una dintre mese, când Zabăr Căldărariu s-a dus la el şi i-a cerut 10 lei. Apoi i-a smuls victimei telefonul din mână, spunându-i că i-l va restitui dacă îi mai dă lei. Când tânărul a vrut să-i mai dea 10 lei, Zabăr Căldărariu i-a luat şi portofelul şi, sub ameninţări cu acte de violenţă, i-a luat 100 de lei, dându-i telefonul înapoi.

Fapta a fost reclamată la poliţie, fiind anunţat un judiciarist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale care se afla într-un alt club din oraş, într-o acţiune de asigurare a ordinii şi liniştii publice.

Respectivul poliţist l-a observat pe Zabăr Căldărariu intrând în club, moment în care s-a dus la el, s-a legitimat şi i-a cerut să iasă puţin afară să discute.

Iniţial, suspectul s-a conformat, cunoscându-l pe poliţist, acesta din urmă cercetându-l anterior şi în alte dosare.

În faţa clubului, însă, tânărul de 19 ani a spart două sticle de bere şi cu cioburile a încercat să-l taie pe poliţist, afirmând că îl va ucide pentru că l-a mai băgat la puşcărie de vreo două ori.

În sprijinul agresorului a intervenit şi fratele acestuia, Gabriel Petronel Căldărariu, care a spart şi el o sticlă şi s-a repezit asupra poliţistului, acesta din urmă reuşind să se apere, însă s-a ales cu tăieturi în zona gâtului.

 

Poliţistul a fost salvat de un jandarm

Scandalul a fost observat de un subofiţer de la unitatea de jandarmi din Vatra Dornei, care se afla şi el în clubul respectiv, fiind în timpul liber.

Jandarmul a ieşit afară şi, când a văzut că poliţistul este atacat de cei doi fraţi, a intervenit. Din fericire, spun anchetatorii, a făcut-o la timp, parând cu mâna lovitura prin care Zabăr Căldărariu voia să-i dea cu o sticlă în cap agentului de poliţie.

Jandarmul nu a scăpat nici el de agresori, minorul în vârstă de 17 ani lovindu-l în abdomen cu un ciob de sticlă.

Fratele minorului a reuşit să fugă, însă a fost ajuns din urmă de poliţist şi jandarm în faţa unui hotel din apropiere, cei doi reuşind să-l imobilizeze.

În acele momente, Gabriel Petronel Căldărariu a venit în fugă, din spate, aruncând înspre jandarm cu un bloc de piatră de aproximativ zece kilograme. Din fericire, jandarmul a reuşit să se ferească.

Atât poliţistul, cât şi jandarmul au suferit mai multe plăgi tăiate, dar şi alte leziuni, necesitând pentru vindecare mai bine de o săptămână de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înregistrat în primă fază la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, însă după arestarea lui Zabăr Căldărariu, pentru ultraj, şi instituirea controlului judiciar faţă de fratele acestuia, cercetările au fost declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru tentativă de omor.

 

Fratele mai mare, arestat în urmă cu câteva luni pentru şantaj. Victimele: elevi de liceu

Numele lui Zabăr Căldărariu apare şi pe lista inculpaţilor arestaţi în martie 2015 într-un dosar de şantaj, trimis în instanţă în luna martie a acestui an.

Tânărul în vârstă de 19 ani este acuzat că, împreună cu alţi patru indivizi, a şantajat nu mai puţin de opt elevi de la Grupul Şcolar „Vasile Deac” din municipiul Vatra Dornei, pe care i-a obligat să dea taxă de protecţie din bursele lor sociale unor tineri din localitate.

Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise în perioada 10-16 martie a.c., când, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene, „prin ameninţarea cu acte de violenţă, au solicitat de la mai mulţi tineri sume de bani cuprinse între 5 şi 10 lei, iar elevii le-au remis sumele de bani solicitate”.

Victimele erau elevi care proveneau din familii modeste, adolescenţi beneficiari ai Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

Autorii aflau când respectivii luau banii şi îi aşteptau la ieşirea de la şcoală, ameninţându-i cu bătaia şi că vor fi terorizaţi prin oraş dacă nu plătesc.

Zabăr Căldărariu ar fi fost eliberat din arest cu doar câteva zile înainte de scandalul petrecut în faţa unui club din Vatra Dornei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor de 17 ani, acuzat că a tăiat un poliţist şi că era cât pe ce să omoare un jandarm.
 Vizualizări articol: 4166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Minor de 17 ani, acuzat că a tăiat un poliţist şi că era cât pe ce să omoare un jandarm5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Batuti ca hotii de cai trimis de
(18 iul 2015, 15:05:37
La smardoii astia adolescenti care se cred niste interlopi le trebuie oleaca de bataie sa stea prin spital; sa vezi cum le ies figurile din cap .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei