Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reclamaţie la poliţie

Sacoşă cu 20.000 de euro şi 5.000 de lire sterline, pierdută la mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a reclamat luni seară la poliţie că i-a dispărut în incinta Iulius Mall Suceava o sacoşă în care avea 20.000 de euro şi 5.000 de lire sterline.

Păgubitul, Laurenţiu P., un sucevean cu domiciliul în municipiul Bucureşti, a declarat că în acea seară a venit la mall împreună cu un prieten şi copilul acestuia. Au mers la un loc de joacă din incinta mallului, după care Laurenţiu P. s-a deplasat în parcarea din faţa magazinului Auchan, unde s-a întâlnit cu un alt prieten, sucevean stabilit în Londra, acesta din urmă dându-i banii respectivi pentru a-i duce unei alte persoane, în Bucureşti.

După ce s-au despărţit, Laurenţiu P. a pus banii într-o sacoşă şi s-a întors la spaţiul de joacă unde rămăsese amicul cu care venise la mall şi s-a jucat cu copilul acestuia. Sacoşa a lăsat-o pe o bancă din faţa spaţiului de joacă, însă a uitat complet de ea, plecând în scurt timp de la mall. Şi-a amintit, a povestit el la poliţie, în jurul orei 22.00, când s-a întors la Iulius Mall, însă nici urmă de sacoşa cu banii.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de însuşire a bunului găsit şi încearcă să pună cap la cap imaginile surprinse de camerele de supraveghere video din incinta mallului, pentru a-l identifica pe cel care a găsit respectiva sacoşă şi şi-a însuşit-o.

Potrivit legislaţiei penale, fapta de a nu preda în termen de zece zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. În acest caz, pe lângă pedeapsa prevăzută de lege, persoana care s-a întors acasă de la mall cu sacoşa cu 20.000 de euro şi 5.000 de lire sterline va fi obligată să restituie şi integral banii (art. 243 - Cod Penal).

 

Sacoşa cu 100.000 de euro uitată la restaurant

Cazuri similare s-au mai petrecut pe raza municipiului Suceava. În 2008, doi bărbaţi au uitat într-un restaurant o pungă de plastic în care se aflau nu mai puţin de 100.000 de euro. Punga a fost găsită de o ospătăriţă care a predat-o patronului restaurantului, iar după aproximativ jumătate de oră păgubiţii s-au întors şi le-a fost restituită întreaga sumă.

Unul dintre ei povestea atunci că a vândut un imobil şi urma să-şi cumpere o altă locuinţă.

 

Schimbau suta de euro pe suta de lei, din plasa găsită în parc, cu 12.500 de euro şi 450 de dolari

Un alt caz s-a înregistrat în cursul anului 2007, când o femeie din comuna Zvoriştea a reclamat la poliţie că a pierdut în parcul de lângă Palatul de Justiţie din Suceava o sacoşă în care avea banii cu care intenţiona să cumpere o garsonieră: 12.500 de euro şi 450 de dolari SUA.

După mai multe săptămâni, poliţiştii au aflat cine a găsit respectiva sacoşă, un bărbat cunoscut cu probleme psihice. Acesta a dat banii unor rude, o familie nevoiaşă din Salcea. Poliţiştii au aflat de la săteni că familia respectivă s-a îmbogăţit peste noapte, după ce respectivii au ajuns să-şi facă cumpărături cu bancnote de euro şi schimbau suta de euro pe suta de lei.

Când au fost luaţi la întrebări, au recunoscut că au primit o sacoşă cu bani de la ruda lor cu probleme psihice care obişnuia să-şi facă veacul pe străzile din municipiul Suceava.

Poliţiştii au reuşit la vremea respectivă să recupereze doar aproximativ jumătate din cei 12.500 de euro şi 450 de dolari SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sacoşă cu 20.000 de euro şi 5.000 de lire sterline, pierdută la mall.
 Vizualizări articol: 6938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Sacoşă cu 20.000 de euro şi 5.000 de lire sterline, pierdută la mall4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei