Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demisie-surpriză

Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a demisionat la presiunile unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a demisionat din funcţie după cinci ani de directorat şi a revenit, de ieri, pe postul de inspector-şef, pe care l-a ocupat anterior. În locul său, Ministerul Sănătăţii a numit, tot ieri, un tânăr în vârstă de 26 de ani, absolvent al secţiei de inginerie alimentară din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti.

Surprinzătoarea demisie a doctorului Abiţei a venit, după cum ne-a declarat chiar el, în urma unor presiuni exercitate asupra sa de secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Alin Iulian Tucmeanu.

”De vreo trei luni, se tot împiedica de mine un secretar de stat din minister pentru că nu i-am făcut nu ştiu ce serviciu, cu un spital cu paturi. Au fost presiuni permanente, telefoane tot timpul... Ieri (n.r. miercuri dimineaţă) am cerut revenirea pe funcţia de inspector-şef, ieri după-amiază a venit ordinul de aprobare, semnat de secretarul de stat Tucmeanu. Astăzi (n.r. joi) a venit şi ordinul de numire pe funcţia de execuţie a unui inspector din cadrul instituţiei, semnat tot de Alin Tucmeanu. Deşi legea interzice expres ca cei care deţin funcţie de execuţie să facă şi control, Andrei Ianovici va face ambele activităţi, conform ordinului de numire”, a spus doctorul Abiţei.

 

Actualul director al DSP s-a ocupat de monitorizarea serviciilor comunitare în Primăria Fălticeni

Noul director este un tânăr de 26 de ani, Andrei Ianovici, inspector cu atribuţii de control în cadrul DSP. Acesta a devenit salariatul instituţiei de sănătate publică în luna septembrie a anului trecut, transferat de la Primăria Fălticeni. ”Noi l-am transferat de la Fălticeni, la insistenţele lui Tucmeanu. Nu are experienţă pentru a conduce o instituţie ca DSP”, a precizat dr. Abiţei.

Potrivit fostului şef al DSP, Ianovici este absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti, secţia inginerie alimentară. În cadrul Primăriei Fălticeni a lucrat pentru scurt timp la Unitatea pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilitate Publică.

Alin Iulian Tucmeanu este medic şi a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în aprilie 2014, prin decizia prim-ministrului Victor Ponta. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a demisionat la presiunile unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 3211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a demisionat la presiunile unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politicul vs. competenta trimis de
(10 iul 2015, 11:13:24
Asa este atunci cand politicienii isi doresc sa ne conduta institutiile oameni marioneta nu oameni competenti cu coloana vertebrala. ...Stati sa vedeti cum acum probabil vor fi aprobate toate proiectele care pana acum s-au impiedicat de DSP......(groapa de gunoi de la Mestecanis).....de urmarit.....
2.   Strigator la cer trimis de
(10 iul 2015, 14:37:56
Cum sa pui un tanar de 26 ani sef la DSP,cum sa fie sef peste toti medicii din Suceava,cu expierenta nu mai zic de studii,stie d-l Ianovici la ce varsta incep sa munceasca medici pentru un amarat de banut?? Dar sa devina sefi?? medicii,va spun eu la 32 ani.d-lui a facut 6 ani de medicina veterinara cu caini si pisici si acum este mare sef,probabil ca e in partidul care se pregateste sa preia conducerea.
3.   Pacat! trimis de
(10 iul 2015, 17:17:55
Domnule Abitei! E si vina dumneavoastra! Nu trebuia sa cedati si sa demisionati! Dimpotriva: trebuia sa demascati presiunile facute asupra dumneavoastra, eventual cu ajutorul mass-mediei si ati fi invins cu siguranta! Va cunosc personal si va asigur de toata consideratia mea! Sper sa reveniti cat mai curand in fruntea DSP!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte