Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 apr 2015 - Anul XX, nr. 90 (5902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Reprezentanţii mediului de afaceri sucevean i-au reclamat prefectului Harasim conduita inspectorilor antifraudă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii mediului de afaceri din judeţul Suceava au participat ieri la o şedinţă a Comisiei de Dialog Social care a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului, în cadrul căreia şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la conduita inspectorilor Direcţiei Regionale de Antifraudă Fiscală Suceava la controalele care au fost efectuate în ultima perioadă. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a precizat că întâlnirea a avut loc la solicitarea Federaţiei Patronale a IMM-urilor din judeţul Suceava. Harasim a arătat că pe ordinea de zi a acestei şedinţe a fost inclusă consultarea partenerilor sociali cu privire la controalele efectuate de Direcţia Regională Antifraudă Suceava la agenţii economici din judeţul Suceava în ultima perioadă de timp, problemele întâmpinate şi impactul acestora asupra activităţii lor economice.

 

Oamenii de afaceri au reclamat dubla măsură – amenda şi închiderea firmei

În cadrul discuţiilor de ieri, preşedintele Federeţiei Patronale a IMM-urilor din Judeţul Suceava, Liliana Aghiorghicesei, a precizat că oamenii de afaceri reclamă în primul rând dubla măsură luată de inspectorii antifraudă, respectiv amenda și închiderea activității firmei. „Este o încălcare gravă a principiilor de drept care stabilesc că pentru o faptă nu se poate da decât o singură sancțiune. De asemenea, aplicarea amenzii maxime indiferent de valoarea pagubei sau gravitatea faptei este o încălcare gravă a principiilor de drept care stabilesc că sancțiunea se aplică în funcție de gravitatea faptei. Asemenea măsuri pot avea consecințe imprevizibile, de exemplu în domeniul hotelier unde se fac rezervări din timp, uneori cu un an înainte. Ce ar spune turistul străin sau român când ajunge la hotelul sau pensiunea unde a făcut rezervare și o găsește închisă? Cât de afectată este imaginea noastră ca țară?”, a spus Aghiorghicesei. Ea a subliniat că modul în care se realizează controalele reprezintă un abuz și o încălcare a principiilor constituționale și de drept şi, mai mult, legislația în vigoare este incoerentă, contradictorie și interpretabilă. Preşedintele Federaţiei IMM Suceava a spus că angajații firmelor ar trebui să răspundă solidar în cazul în care greșelile sau abaterile constatate sunt din vina lor. În cadrul şedinţei s-a mai propus ca în cadrul ANAF să fie implicați și oameni de afaceri, care pot aprecia și din punct de vedere practic consecințele unor asemenea măsuri. „De asemenea, controalele trebuie să se realizeze cu respectarea legii și a principiilor de drept, sancțiunile să fie echitabile, în funcție cu gravitatea faptei, să existe și avertismentul la primul control și mai ales la greșeli sau valori mici”, a mai spus Liliana Aghiorghicesei. Ea a arătat că oamenii de afaceri susţin ca angajații instituțiilor de control să răspundă personal pentru greșelile din activitatea lor de control.

„Cei de la ANAF şi-a asumat că există un exces de zel la unii colegi şi că vor lua măsurile necesare pentru a nu se mai repeta asemenea probleme. În final am decis, împreună cu domnul prefect, ca luna următoare, în aceeaşi perioadă, să mai avem o întâlnire pentru a vedea dacă propunerile reclamate de noi au fost rezolvate, astfel încât să nu rămânem numai o întâlnire de protocol”, a mai afirmat Liliana Aghiorghicesei.

 

Prefectul a anunţat că toate problemele semnalate au fost preluate de reprezentanţii Direcţiei Antifraudă

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Federeţiei Patronale a IMM-urilor din Judeţul Suceava, oameni de afaceri, reprezentanţi ai Organizaţiilor  Sindicale, precum şi ai serviciilor publice cu atribuţii de control, cum ar fi Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Garda de Mediu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

„În cadrul discuţiilor au fost prezentate punctele de vedere ale agenţilor economici cu privire la controalele fiscale efectuate, precum şi urmările acestora asupra desfăşurării activităţii economice. În cadrul discuţiilor au fost solicitate reprezentantului Direcţiei Regională Antifraudă Suceava lămuriri cu privire la modul de efectuare a acestor controale şi de aplicare a prevederilor legislaţiei în domeniu, unele fiind apreciate de agenţii economici ca un abuz şi o încălcare a principiilor constituţionale de drept”, a spus Harasim. El a adăugat că propunerile nesoluţionate în cadrul întâlnirii au fost preluate de reprezentantul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava prezent la întâlnire, în vederea analizării lor şi dispunerii măsurilor de îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii mediului de afaceri sucevean i-au reclamat prefectului Harasim conduita inspectorilor antifraudă.
 Vizualizări articol: 3151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Reprezentanţii mediului de afaceri sucevean i-au reclamat prefectului Harasim conduita inspectorilor antifraudă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inspectorii anaf niste gaini grase trimis de
(21 apr 2015, 17:17:16
Astia de la finante cred ca au acum daca au alta denumire sant mai curati si mai spalati. Tot finantele santeti, tot niste spagari ordinari care va macelariti intre voi ca si colegi, deci santeti varza la capitolul mediu de lucru, si care "beliti" cu nerusinare tot ce nu e ruda, cumatru, neam prost cu bani, sau ordin de sus. Santeti niste gaini grase care nu produceti nimic si care trageti sforile cele mai abjecte.Exemplu pe "persoana fizica", obtii 5 ani la rand adeverinta ca nu ai venituri si esti curat, dar bulangii astia ordinari exact dupa 5 ani iti fac poprire pe cont pe baza unor povesti imaginare de acum 7 ani dar care sant umflate cu penalitati ce ajung pana la de 18 ori castigul realizat. Gainarilor si nemernicilor , parca nu ati fi romani ci niste bestii, uite asa nenorociti mii de familii cu schema voastra perversa : ii gasesc la

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi... Citeşte