Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2015 - Anul XX, nr. 88 (5900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitaţie acceptată

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a confirmat participarea la un eveniment al Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a acceptat invitaţia universitarilor suceveni de a participa la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Ceremonia va avea loc la USV.

Potrivit rectorului, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, „nu s-a stabilit încă data la care va avea loc evenimentul, noi am urmat cursul diplomatic al lucrurilor în ceea ce priveşte invitaţiile. Consilierii preşedintelui Timofti ne-au transmis că acesta ar dori ca decernarea titlului să aibă loc în timpul vizitei de răspuns pe care o va efectua în România. Am transmis invitaţie oficială şi preşedintelui Iohannis. Acesta ne mulţumeşte, acceptă şi ne confirmă că respectivul moment va fi inclus în programul vizitei, la o dată la care cele două agende vor putea fi puse de comun acord”.

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat, încă din 2013, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Acesta va primi această distincţie pentru merite deosebite în promovarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru contribuţia sa la aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care o acordă Preşedinţia educaţiei şi formării tinerii generaţii.

Președintele Nicolae Timofti s-a născut la 22 decembrie 1948 în satul Ciutulești, raionul Florești. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova.

În aprilie 1976 este ales judecător în raionul Frunze al orașului Chișinău (actualmente sectorul Râşcani), iar în 1980 este transferat ca judecător la Judecătoria Supremă.

Ocupă, pe rând, funcţia de vicepreședinte al Judecătoriei Supreme, judecător şi președinte al Curții de Apel a Republicii Moldova (1996-2001), președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova (1995-2005), este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (1995-2012), judecător la Curtea de Apel Chişinău (2003), judecător la Curtea Supremă de Justiţie (2005), detaşat la Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de membru (2009) şi președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (2011).

În octombrie 1996 a fost decorat cu ordinul “Gloria Muncii” și în decembrie 1998 i-a fost conferit titlul de “Om emerit”. Pe data de 16 martie 2012, Nicolae Timofti a fost ales în funcția de președinte al Republicii Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Klaus Iohannis şi-a confirmat participarea la un eveniment al Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 4440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a confirmat participarea la un eveniment al Universităţii din Suceava4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos,dar..... trimis de
(18 apr 2015, 18:40:52
E foarte bine ca presedintele Romaniei vine la Suceava cu ocazia unui frumos eveniment.Dar am dori ca presedintele tarii sa se ocupe si de problemele stringente ale tarii mai ales ca a venit cu forte proaspete din concediu de Paste.
*In primul rand avem pensiile nesimtite ale parlamentarilor.Intr-o tara unde pensia medie este de mizerie.Intr-o tara unde un profesor sau doctor dupa 30 de ani de munca si de plata a CAS are o pensie de 1000 de lei.Intr-o astfel de tara vin parlamentarii si mai vor o pensie speciala ,pe langa cea pe care o primesc de la stat .Adica la varsta pensionarii cineva care a stat in parlament un mandat(4 ani) ar primi pe langa pensia normala o pensie speciala de 1200 lei.Cel care a stat doua mandate 2400 lei iar cel care a stat 3 mandate 4000 lei.Deci un profesor sau doctor munceste 30 de ani,cotizeaza la CAS si primeste 1000 lei.Un parlamentar care sta 4 ani in parlament primeste 1200 lei pensie speciala plus pensie normala.
2.   Foarte frumos,dar..... trimis de
(18 apr 2015, 18:42:06
Problema ridicarii imunitatii parlamentarilor cu exceptia celei referitoare la declaratii politice.Observam foarte multe cazuri in care parlamentul obstructioneaza activitatea DNA .In cazul Sova CCR a spus clar ca senatul a procedat neconstitutional.Dar este amanata rezolvarea situatiei.In cazul ordonantei trasesitilor CCR a spus clar ca nu este constitutionala.Dar este amanata rezolvarea situatiei.Ei,parlamentul are alte preocupari mai importante,cum ar fi pensiile speciale.Sa ne reamintim efectele ordonantei traseistilor. 4.607 de consilieri locali, 184 de consilieri judeteni si 552 de primari au devenit peste noapte membri ai partidelor politice rivale.Principalii beneficiari ai „ordonantei traseistilor” au fost, desigur, PSD-ul si celelalte formatiuni de la guvernare.
3.   Foarte frumos,dar..... trimis de
(18 apr 2015, 18:43:08
Nu mai vrem sa votam ca si pana acum.Vrem un parlament de 300 de oameni.Vrem votul pe liste.Vrem ca primarii si presedintii de consilii judetene sa fie alesi din doua tururi.Vrem ca primarii,presedintii CJ,parlamentarii sa beneficieze de maxim doua mandate de 4 ani.Un NU hotarat traseismului politic pentru alesii locali si centrali.
Dorim sa fie eliminata imunitatea parlamentarilor,cu exceptia imunitatii declaratiilor politice.Pentru Diaspora vrem votul prin corespondenta si votul on -line.
3.1  RE: Foarte frumos,dar..... trimis de
(18 apr 2015, 19:28:09
Presedintii de CJ, Consiile Judetene trebuie sa dispara. Aceste functii trebuiesc preluate de senatori, iar timpul alocat in teritoriu trebuie condensat la o saptamana lunar. Nu plimbarit si nu fragmentat activitatea parlamantara. N-am sa inteleg de ce trebuie sa se plimbe prin tara saptamanal, oricum nu-i iubeste nimeni, sa stea acolo si sa faca treaba. Putori ordinare!
4.   Modelul suedez trimis de
(18 apr 2015, 18:45:28
Parlamentarii suedezi au la dispoziție garsoniere deținute de stat, cu o suprafață de circa 40 de metri pătrați. Bucătăria este împărțită la comun, nu există personal de serviciu. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici mașini de serviciu cu șofer.Sunt si parlamentari care traiesc intr-un spatiu chiar mai mic, de doar 18 metri patrati. In aceste cazuri, inclusiv bucataria este impartita in comun. Nu exista personal de serviciu, iar regulile sunt stricte: “Pastrati curatenia.
Reședinta oficiala a premierului suedez nu depășeste circa 300 de metri patrati. Nici acesta nu beneficiaza de personal de serviciu. Mai mult, purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca premierul isi calca singur camasile si isi spala singur rufele, la fel ca orice simplu cetatean.
5.   Modelul suedez trimis de
(18 apr 2015, 18:46:31
Parlamentarii care nu domiciliaza in capitala nu primesc bani in plus pentru costurile suplimentare, cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pentru a avea asistenti la cabinetele parlamentare din localitatile de origine. Acolo, multi dintre ei lucreaza de acasa si utilizeaza sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se intalni cu alegatorii.Politicienii suedezi nu sunt privilegiati in fata legii si nu se bucura de niciun fel de imunitate.– Mona Sahlin a cumparat o ciocolata si alte cateva obiecte personale cu credit cardul guvernamental si a platit scump – si-a pierdut postul de vicepremier.*Scandalul a fost celebru in anii ’90, fiind cunoscut sub numele de “cazul Toblerone”. Sahlin si-a compromise cariera politica, fiind nevoita sa demisioneze din functia de lider al Partidului Social Democrat.
Orice cetatean are acces la informatii.De exemplu, unul din rapoartele cu cheltuielile premierului a inclus si pranzul luat impreuna cu presedintele Bancii Centrale, precizandu-se chiar si ce au mancat si au baut cei doi.
6.   Foarte frumos,dar..... trimis de
(18 apr 2015, 18:55:50
Sa vedem ce scrie in programul prezidential: ”Ca Președinte al României, îmi voi asuma de asemenea filtrarea, pe criterii de profesionalism, integritate și în cel mai transparent mod posibil, a numirilor în toate pozițiile oficiale ale statului unde Constituția oferă astfel de atribuții președintelui”.In traducere libera concursuri integral pe merit, cu jurii deschise comunităților profesionale, pentru orice poziție sub nivelul de secretar de stat, cu eliminarea numirilor de partid din consiliile de administrație ale companiilor publice.Nici un ocupant al acestor poziții astfel numit nu va mai fi schimbat după alegeri, astfel că nimeni nu va mai datora partidului asemenea poziții și nu va mai colecta pentru el din contractele publice.
7.   Liberalul rosu si romanii din Diaspora trimis de
(18 apr 2015, 19:55:31
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus despre românii din diaspora că sunt capabili să voteze „pentru un mic şi o bere".Un român din străinătate îi răspunde, acid, dar argumentat, lui Călin Popescu Tăriceanu. „Dumneavoastra si domnul Ponta faceti un tandem de invidiat! Se pare ca impartasiti acelasi dezgust fata de noi, denigratorii din diaspora. Am citit astazi parerea dumneavoastra despre noi… noi cei care suntem o masa de manevra usor de manipulat cu “un mic si o bere”, niste oameni lipsiti de coloana vertebrala, niste “Iuda” care si-ar vinde tara pe mult mai putin de 30 de dinari. Am citit si va voi da satisfactie spunandu-va ca ati reusit sa ma faceti sa vars cateva lacrimi amare“, se arată în postarea românului plecat în afara graniţelor.
„Noi, desi iubim micii, pentru ca au gust de Romania, nu ne vom vinde tara si nici nu o vom lasa pe mana unor oameni ca dumneavoastră“, sea arată în finalul postării.
”Românii din diasporă au venit de la sute de kilometri să voteze, au stat ore în şir la cozi interminabile, în frig şi ploaie. Datorită civismului lor, atât de impresionant, România este, în continuare, o ţară democrată. Tot ei sunt cei care au împiedicat ca susţinătorii din umbră ai candidaturii lui Ponta să îşi continue cinicele coabitări politice, din campania electorală şi dinainte. Pentru toate aceste lucruri, şi nu numai, în calitate de co-preşedinte al PNL, le transmit românilor jigniţi de CP Tăriceanu un singur cuvânt: respect!”, mai arată corpreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei