Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2015 - Anul XX, nr. 77 (5889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a întocmit un memoriu adresat Guvernului în problema proiectului „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a întocmit un memoriu prin care solicită Guvernului României să preia în totalitate creditul de 86,3 de milioane de euro pe care Consiliul Judeţean Suceava şi 61 de primării l-au contractat pentru realizarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Mihăiţă Negură a prezentat conţinutul acestui memoriu în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava care a avut loc în cursul zilei de ieri şi la care au fost prezenţi parlamentari suceveni, dar şi primari ai localităţilor implicate în acest proiect. Mihăiţă Negură a solicitat ca acest memoriu să fie semnat atât de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, cât şi de toţi cei 61 de primari ai localităţilor care în următorii 15 ani vor fi nevoite să plătească din bugetele proprii rambursarea creditului. Negură a amintit că în proiect se prevedea construcţia de centrale termice pe cogenerare în şase oraşe şi municipii, dar şi realizarea unei magistrale de gaz metan de 360 de kilometri, însă numeroase localităţi parte în proiect nu beneficiază nici în momentul de faţă de aceste investiţii. El a dat ca exemplu municipiul pe care îl conduce, amintind că primăria din Câmpulung Moldovenesc a fost executată silit în data de 23 martie a.c. pentru suma de 2,3 milioane de lei pentru datoriile înregistrate în rambursarea creditului.

„Începând cu acest an Câmpulungul este obligat să plătească anual suma de aproape 1,2 milioane de euro pentru o centrală termică de care nu beneficiază. În ultimii trei ani, intuind ce urmări vom avea, am făcut numeroase demersuri inclusiv la Ministerul Finanţelor Publice. Din păcate pentru noi, nici o finalitate pozitivă. Este evident că, existând un contract de împrumut şi o convenţie de garantare, aceste documente au putere de lege între părţile contractante. Nu putem şi nici nu dorim să contestăm o  realitate în ce priveşte obligaţiile contractuale, însă, pe de altă parte, a nu face nimic, a nu încerca găsirea unor soluţii tehnice, guvernamentale ori legislative este grav, de neconceput şi cu urmări catastrofale”, a spus Negură. El a arătat că dacă nu se va găsi o soluţie, municipiul Câmpulung Moldovenesc va fi nevoit să plătească în următorii 15 ani echivalentul a peste 800 de miliarde de lei vechi. „Amanetăm astfel, fără nici un beneficiu, imediat ori ulterior, viitorul localităţilor noastre, condamnându-le, cu bună ştiinţă, la subdezvoltare”, a subliniat primarul câmpulungean.

În aceste condiţii, el a spus că în memoriul pe care l-a formulat susţine preluarea întregii datorii care are legătură cu acest credit de Ministerul Finanţelor Publice, dar şi acordarea posibilităţii unor primării, acolo unde este cazul, să înstrăineze unele bunuri realizate prin acest proiect, cum ar fi centrale termice sau echipamente, totul în contul datoriilor. Negură mai propune ca până la rambursarea creditului, achitarea periodică a tuturor obligaţilor financiare, rate, comisioane, fond de risc etc., să se facă de către Ministerul Finanţelor Publice. El şi-a exprimat convingerea că în cele din urmă se va găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei acestui credit, care ar putea să ducă în faliment zeci de primării din judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Câmpulung Moldovenesc a întocmit un memoriu adresat Guvernului în problema proiectului „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a întocmit un memoriu adresat Guvernului în problema proiectului „Utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent La Manastirea Dervent, inaltata pe un gorgan de langa ostroavele Dunarii, ziua binecuvantata a Intrarii Domnului in Ierusalim e asteptata intotdeauna cu bucate alese, intre care cele din peste se afla la loc de cinste. Retetele sunt ale locului, in... Citeşte