Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Drept la ţintă

Site-uri sucevene sparte de o grupare extremistă de hackeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O grupare extremistă de hackeri a spart două site-uri sucevene, reuşind să înlocuiască inclusiv parolele de acces. În cursul zilei de vineri, 27 martie, site-ul www.suceava.info.roa devenit indisponibil după ce agresorii cibernetici l-au atacat, situaţie care s-a repetat şi în cazul site-ului www.agro-expo.ro.

Ionel Curcan, administratorul primului site, a precizat că problemele s-au rezolvat abia după 24 de ore, perioadă în care a colaborat şi cu cei care găzduiesc serverul, o firmă din Cluj.

„Printr-un shell web instalat pe server, hackerii au schimbat parolele de la server, ip-ul fiind identificat apoi ca fiind din Anglia. Probabil ip-ul este fals, cunoscut fiind faptul că hackerii folosesc programe speciale sau prin intermediul reţelei proxy, ce schimbă ip-ul la conectare, lăsând impresia că acesta se află în SUA, Europa sau oriunde pe această planetă. Atacul cibernetic s-a produs prin exploatarea securităţii unui soft web (soft actualizat la timp). S-au executat atacuri de tip deface, prin schimbarea unei pagini web din site, modificare care constă în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendică atacul şi se promovează gruparea de hackeri”, a precizat Ionel Curcan.

Hackerii care au spart site-ul sucevean sunt din cadrul organizaţiei Gantengers Crew, în fruntea căreia se află un indonezian, SultanHaikal, acestora alăturându-se şi hackeri de la CodersLeet TeaM.

Ionel Curcan a mai precizat că un fişier tip php pregătit de hackerii de la CodersLeet TeaM prin schimbarea device-ului, cu un conţinut prin care se cerea libertatea Palestinei, a Siriei şi a tuturor musulmanilor, precum şi mesajul că Sahara este marocană, a fost blocat şi nu a mai fost publicat de hackeri datorită intervenţiei administratorilor site-ului, dar şi prin anunţarea în timp util de către firma de hosting, că site-ul a fost atacat.

Gruparea Gantengers Crew este cunoscută pentru spargerea domeniilor de la Ubuntu, un sistem de operare bazat pe Linux pentru computerele personale, servere şi netbook-uri. În cursul anului 2013 a spart peste 31 de site-uri guvernamentale australiene, împotriva activităţilor de spionaj ale Canberrei.

SultanHaikal a spart tot în 2013 nu mai puţin de 100 site-uri israeliene, aducând injurii la adresa guvernului israelian, 75 de site-uri chineze, site-uri din Yemen, SUA etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Site-uri sucevene sparte de o grupare extremistă de hackeri.
 Vizualizări articol: 3180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Site-uri sucevene sparte de o grupare extremistă de hackeri2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte