Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2014 - Anul XIX, nr. 248 (5757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi

„Ziua porților deschise” la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, au anunțat reprezentanții unității de parchet.
Acţiunea este organizată cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile, sărbătorită pe 25 octombrie în fiecare an.

Cum însă în acest an această dată a picat într-o zi de sâmbătă, zi liberă pentru procurori şi grefieri, reprezentanții Parchetului au decis să o sărbătorească cu o zi în avans, prin organizarea acțiunii „porților deschise”.

„Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiția de cetățeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcționare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înțeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie prin intermediul evenimentelor organizate de statele membre”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Acţiunea de astăzi este organizată în intervalul orar 12.00-16.00, interval în care se va asigura accesul liber al publicului în zonele de interes ce prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, fără a se perturba activitatea acesteia.

 

Ghiduri practice pentru justiţiabili

Tot astăzi, la sediul Parchetului va veni în vizită un grup de studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, ocazie cu care se va organiza o prezentare cu privire la circuitul dosarelor, modalitatea de lucru a personalului parchetului ori alte aspecte relevante privind activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Studenţilor li se vor distribui materiale de prezentare privind Organizarea Sistemului Judiciar din România, Admiterea în Magistratură, Ziua Europeană a Justiţiei Civile şi Organigrama Consiliului Superior al Magistraturii.

„Cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile se lansează oficial Ghidurile practice – modele de cereri pentru justițiabili în materie procesual civilă şi modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală, care vor fi postate pe pagina de web a instituţiei, http://pcasuceava.mpublic.ro/ptsuceava, la secţiunea <Noutăţi>. Din cuprinsul ghidurilor menţionate vor fi tipărite şi distribuite persoanelor interesate modele ale celor mai uzitate cereri în materie penală”, precizează reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua porților deschise” la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Ziua porților deschise” la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei