Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2014 - Anul XIX, nr. 207 (5716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conflict mocnit

Noul director adjunct al Colegiului Economic din Suceava, contestat vehement de profesorii şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul lunii septembrie, echipa de conducere a Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava s-a îmbogăţit cu încă un director adjunct, în persoana prof. Gabriela Boberschi, aceasta fiind numită pe post de către conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava.

Decizia inspectoratului a stârnit nemulțumiri în rândul cadrelor didactice ale colegiului, acestea solicitând inspectorului şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, „reanalizarea numirii pentru al doilea post de director adjunct a profesoarei Boberschi”.

„Considerăm că aceasta nu este o numire în interesul învăţământului, din contră, e împotriva şcolii noastre, în care există un număr de însemnat de profesori experimentaţi, cu vechime în învăţământ şi în unitate, exemple de probitate morală şi profesională, adevăraţi manageri educaţionali care sunt ignoraţi de această decizie pe nedrept”, se arată în memoriul profesorilor.

Aceştia mai susţin că prof. Gabriela Boberschi nu are experienţa necesară unei asemenea funcţii, având doar un an vechime în cadrul şcolii, timp în care nu s-a implicat în activităţi şi nici nu s-a făcut remarcată.

„Doamna prof. Boberschi nu cunoaşte îndeajuns problemele şcolii şi angajaţii unităţii de învăţământ pentru a face faţă funcţiei de director adjunct”, mai arată profesorii.

Cadrele didactice care semnează memoriul susţin necesitatea înfiinţării unui al doilea post de director adjunct, dar solicită o altă numire, obiectivă, din rândul cadrelor didactice cu experienţă şi vechime în Colegiul Economic.

Un alt eveniment care i-a nemulţumit profund pe profesorii de la „Dimitrie Cantemir” a avut loc în data de 2 septembrie, când a fost convocat de urgenţă, cu doar două ore înainte, un Consiliu Profesoral care avea pe ordinea de zi numirea prof. Boberschi pe al doilea post de adjunct al colegiului.

„Doamna inspector Maria Pintilescu a fost desemnată de către Inspectoratul Şcolar să pună în aplicare decizia de numire în funcţie. Acest demers nu s-a realizat din cauza absenţei prof. Boberschi. Cadrele didactice prezente la acest Consiliu Profesoral s-au simţit desconsiderate şi şi-au exprimat nemulţumirea privind această decizie discreţionară a Inspectoratului Suceava”, mărturisesc profesorii semnatari ai memoriului înaintat către inspectorul general, Gheorghe Lazăr.

 

Conducerea colegiului vrea pace între cele două tabere

Directorul colegiului, prof. Corneliu Romaşcu, explica faptul că măsura instituirii unui nou post de director adjunct era necesară întrucât populaţia şcolară a colegiului este numeroasă, iar volumul de muncă este mare.

Cât priveşte conflictul mocnit dintre cele două tabere, prof. Boberschi de o parte şi profesorii colegiului de cealaltă, managerul spune că are la cunoştinţă situaţia tensionată din şcoală şi că le-a cerut cadrelor didactice să „îi dea o şansă acesteia pentru a demonstra de ce este în stare”.

„Într-adevăr, profesoara Boberschi are o vechime de doar un an în şcoală. Nimeni nu s-a născut director, astfel că va învăţa ce responsabilităţi are. Am discutat cu ea şi am avertizat-o ce înseamnă această funcţie, iar dumneaei şi-a arătat disponibilitatea şi deschiderea de a se implica în tot ce înseamnă activitatea colegiului”, a arătat Corneliu Romaşcu.

Acesta a mai precizat că decizia de numire aparţine inspectorului general (cu avizul Consiliului de Adminsitraţie al IŞJ), acesta având dreptul de a-şi forma echipa de manageri pe care şi-o doreşte.

„Cred totuşi că au fost profesori care considerau că acest post li se cuvine, că erau la rând pentru ocuparea lui, de aceea au apărut nemulţumiri”, a mai subliniat Romaşcu.

Echipa managerială a Colegiului Economic este formată din Corneliu Romaşcu,

Gabriela Boberschi şi Rodica Munteanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul director adjunct al Colegiului Economic din Suceava, contestat vehement de profesorii şcolii.
 Vizualizări articol: 5701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 8 voturi
Noul director adjunct al Colegiului Economic din Suceava, contestat vehement de profesorii şcolii3.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2014, 18:14:02
E foarte normal sa conteste profesorii asa civa, pai nulitatea aia de profesoara e nevasta unui sclav din psd prietenas bun cu mafiotul ala de dontu, si pe deasupra mai fac si afaceri cu constructii dece oare intreb...se zbate dontu sa se construiasca puternic la liceul stefan cel mare si la liceu sportiv, propuneri facute acu cateva zile in urma
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 7 sep 2014, 16:13:01
Mii de scuze Nicolaes. Am intrat in spatiul lui Nicoaes pentru a fi mai vizibil si pregatiti pentru "galeata de eruditie " marca taz izman de pamp a lache.
2.   Si da-i si lupta trimis de
( 6 sep 2014, 20:07:38
Cu prostia te poti lupta da ea invinge intotdeauna. Nici cei de profesie profesori nu mai sant ce-au fost.Au ajuns prea slabi “la refuz”.Romanu s-a obisnuit sa aiba din toate cate… nimic.
2.1  RE: Si da-i si lupta trimis de
( 6 sep 2014, 22:37:04
Taz izman de pamp a lache e bine pentru tine sa te apropii de caz tiptil dupa ora 22.
Romanul atunci cand moare nu pune punct ci virgula asa ca mai lasa-ma ba putica cu virgula ta. Esti un traficant pernicios de cunostinte dar fara cunoastere.Hai ia distanta legala ca-mi manjesti rabdarea cu argutia ta caduca.
2.2  RE: Si da-i si lupta trimis de
( 7 sep 2014, 10:52:30
Daca Basescu ar sti realmente valoarea pe care o are Ponta ar merge in patru labe. Ia pune mey izmana virgula acolo unde te avantajeaza pe tine. Eu n-am nevoie de virgule ca mi-e totuna.Tu esti un lacheu prea slab “la refuz” care pui virgule in fonctie de interese.
3.   Incredibil! trimis de
( 7 sep 2014, 08:10:08
"„Cred totuşi că au fost profesori care considerau că acest post li se cuvine, că erau la rând pentru ocuparea lui, de aceea au apărut nemulţumiri”, a mai subliniat Romaşcu."
Oare despre asta era vorba în demersul profesorilor din școală? Sunt curios, câte cadre didactice au protestat? Toate își doresc postul de director adjunct? De ce ISJ, dacă tot avea "omul potrivit la locul potrivit" și "având dreptul de a-şi forma echipa de manageri pe care şi-o doreşte", nu a mai așteptat până la organizarea concursului din 2015? Ce presiuni politice nu au mai putut fi suportate?
De ce școala nu poate rămâne neatinsă de toate mașinațiile puse la cale de către vajnicii activiști de partid?
3.1  RE: Incredibil! trimis de
( 7 sep 2014, 11:17:40
De la atatea eclere te-ai procopsit cu staiful eclecticrolling on the floor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei