Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2014 - Anul XIX, nr. 207 (5716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Drumul modernizat Rarău - Chiril va fi inaugurat cu serbarea „Comorile Muntelui”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Munceii Rarăului vor găzdui, la sfârşitul săptămânii viitoare, un eveniment dedicat localnicilor de pe Valea Bistriţei şi Valea Moldovei, prilejuit de încheierea lucrărilor de modernizare a drumului turistic de pe Rarău până la Chiril. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că lucrările vor fi finalizate în data de 12 septembrie a.c.. Potrivit președintelui, modernizarea a presupus asfaltare, construirea de refugii la urcare şi coborâre, marcare şi montarea de indicatoare rutiere. Vor fi instalate, de asemenea, bariere de gabarit pentru că drumul este unul destinat localnicilor şi turiştilor şi este conceput doar pentru circulaţia autoturismelor. „Nu vrem să riscăm ca şoseaua să fie distrusă de transporturile agabaritice de lemn”, a spus Nechifor, care a mai menţionat că are în vedere şi instalarea unor camere de supraveghere video pe acest traseu.

 

Un drapel al României va flutura, de sâmbătă, lângă troiţa din Munceii Rarăului

Serbarea câmpenească organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi autorităţile locale cu acest prilej este intitulată „Comorile Muntelui”, „un concept care pune în valoare tradiţiile meşteşugăreşti şi artiştii populari”, a declarat preşedintele CJ. Astfel, vor fi prezenţi fierari care vor face demonstraţii de prelucrare a metalului după tehnici străvechi, ciobani cu stâne tradiţionale, dar şi artişti populari care vor prezenta un spectacol folcloric. Pentru segmentul tânăr de vizitatori - elevii din zona Rarău, organizatorii pregătesc concursuri de orientare şi de descoperire a comorilor, câştigătorii urmând a fi recompensaţi cu premii.

Pentru eveniment, la Munceii Rarăului a fost construită o scenă care va rămâne acolo permanent şi va putea fi folosită de oricine va dori să organizeze un eveniment în zonă. De asemenea, lângă troiţa  de pe Munceii Rarăului va fi ridicat un drapel al României. Locaţia manifestării a fost aleasă deoarece, a declarat Nechifor, „este cea mai frumoasă zonă de observare din tot Masivul Rarău”.

Această impunătoare culme muntoasă, care se mai numeşte şi Munceii înşiraţi, se află spre nord-vest de platoul propriu-zis al Rarăului şi este alcătuită dintr-o succesiune de munţi care încep de la vârful Gura Plaiului (1.308 m), ale căror înălţimi cresc de la 1.250 m în nord, la 1.577 m în sud. De aici se vede nu doar Rarăul, cu Pietrele Doamnei, ci şi Giumalăul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul modernizat Rarău - Chiril va fi inaugurat cu serbarea „Comorile Muntelui”.
 Vizualizări articol: 2765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drumul modernizat Rarău - Chiril va fi inaugurat cu serbarea „Comorile Muntelui”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei