Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disponibilizări

Zeci de angajaţi din judeţ de la CFR Marfă vor fi daţi afară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii de la calea ferată trec printr-un nou proces de reorganizare, iar acest program se reduce la un alt val de disponibilizări. În următoarele zece zile, din cadrul CFR Marfă vor pleca aproximativ 60 de angajaţi numai din judeţul Suceava. La nivelul Regionalei CFR Iaşi, care mai cuprinde judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui, numărul cel mai mare de persoane care îşi vor pierde locul de muncă se înregistrează în Suceava.

La nivelul Regionalei CFR Iaşi vor fi disponibilizate 153 de persoane, 60 dintre acestea, adică aproximativ 40%, urmând să plece din judeţul Suceava.

Sindicaliștii suceveni din domeniul feroviar consideră total inoportune aceste noi disponibilizări şi îşi exprimă temerea că actualele contracte pe care CFR Marfă le are semnate nu vor putea fi onorate din cauza lipsei personalului.

„Nu suntem de acord cu disponibilizările, pe care le considerăm abuzive. Toate semnalele arată că se doreşte distrugerea CFR Marfă şi vânzarea pe un preţ de nimic. Din păcate, aceste măsuri manageriale afectează un număr mare de angajaţi. La toate întâlnirile şi discuţiile la care am participat ne-am exprimat dezacordul vizavi de aceste disponibilizări, am trimis şi adrese către Guvern şi miniştrii care puteau interveni pentru a stopa totul, dar se pare că nimeni nu vrea să ne audă”, au arătat sindicaliştii  suceveni de la CFR Marfă.

Acesta este al doilea val masiv de disponibilizări de la CFR Marfă, după ce în 2011 alte aproximativ 60 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă.

Angajaţii de la calea ferată care vor pleca acasă la începutul lui august vor primi şomaj timp de un an de zile, la care se vor adăuga venituri de completare care diferă de la persoană la persoană, în funcţie de salariu şi vechime. Astfel, salariaţii care au lucrat sub 20 de ani la calea ferată vor primi venituri de completare timp de 12 luni, în timp ce persoanele cu o vechime de peste 20 de ani vor primi aceste ajutoare financiare timp de 22-24 de luni.

De asemenea, conform contractului colectiv de muncă, oamenii disponibilizaţi vor primi şi şase salarii compensatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de angajaţi din judeţ de la CFR Marfă vor fi daţi afară.
 Vizualizări articol: 2015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de angajaţi din judeţ de la CFR Marfă vor fi daţi afară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei