Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Micul prinţ”

Copii ai căror familii s-au destrămat, ocrotiţi într-un centru rezidenţial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi copii ale căror familii s-au destrămat, copii care provin din familii sărace sau cu părinţi plecaţi peste hotare, ale căror vieţi ar fi devenit dramatice dacă nu erau ajutaţi, sunt ocrotiţi în modulul de tip familial „Micul Prinţ” din Suceava. Centrul de copii aparţine de Serviciile Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava, ce are drept obiectiv asigurarea accesului copiilor şi tinerilor pe o perioadă nedeterminată la găzduire, îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării şi integrării familiale şi socio-profesionale. La „Micul Prinţ” sunt internaţi 12 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, care provin din tot judeţul.

 

Şi-au găsit un cămin la „Micul prinţ”

În cadrul centrului, după cum ne-a spus şefa Serviciilor Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava, Rodica Ilisei, „copiilor li se asigură protecţia, creşterea şi îngrijirea separată, temporar sau definitiv, de părinţii lor, ca urmare a stabilirii în condiţiile legi a măsurii plasamentului, de către comisia pentru protecţia copilului sau de instanţa judecătorească. Pe lângă găzduirea pe o perioadă nedeterminată, asistenţă medicală, suport emoţional, consiliere psihologică, copiii sunt ajutaţi să îşi facă lecţiile şi să aibă rezultate foarte bune la învăţătură, sunt antrenaţi în activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, fiecare dintre ei având un plan individual de protecţie.”. Printre cei 12 copii internaţi sunt şi patru perechi de fraţi. Motivele care au stat la baza instituirii măsurii de protecţie pentru aceşti copii au fost în principal condiţiile sociale precare, sărăcia, lipsa unei igiene corespunzătoare, lipsa hranei şi a dreptului la educaţie. Cu ajutorul psihologilor, cu care fac aproape săptămânal şedinţe de terapie, copiii au reuşit să depăşească parţial traumele din familie. Nu le este uşor, mai ales că unii nu şi-au văzut părinţii de mai mulţi ani. Alţii, însă, nu vor să-i mai vadă, pe motiv că le-au făcut viaţa un calvar. Personalul modulului de tip rezidenţial „Micul prinţ” caută şi modalităţi de menţinere a legăturilor dintre copii şi părinţi, copii şi familia lărgită, prieteni şi alte persoane importante sau apropiate de ei.

 

Traume

Rodica Ilisei ne-a povestit cazul a trei surori, în care tatăl a cerut sprijinul Protecţiei Copilului pentru fiicele lui, pentru că el nu reuşea să facă faţă singur creşterii şi educării lor. „Fetiţele s-au adaptat foarte bine. În general, la această vârstă nu sunt probleme de adaptare. Au rezultate foarte bune şi la învăţătură. Cauzele principale pentru care copiii ajung la noi sunt sărăcia şi destrămarea familiilor. Sunt copii ai căror părinţi sunt divorţaţi. Unul pleacă peste hotare, îşi lasă copilul sau copiii în grija celuilalt. Acesta se recăsătoreşte, are alţi copii şi îşi neglijează pruncii din prima relaţie. Apar conflictele în familie, chiar abuzuri fizice şi emoţionale, la care minorii fac faţă cu greu. Noi, aici, îi ajutăm să treacă mai uşor peste aceste traume”, a mai explicat Rodica Ilisei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii ai căror familii s-au destrămat, ocrotiţi într-un centru rezidenţial.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copii ai căror familii s-au destrămat, ocrotiţi într-un centru rezidenţial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei