Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2014 - Anul XIX, nr. 174 (5683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la începutul anului

Peste 70 de copii neglijaţi, părăsiţi de părinţi sau fugiţi din instituţii de stat, internaţi în Centrul de urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestui an, peste 70 de copii neglijați sau abuzați, părăsiți de părinți, fugiți din instituțiile de ocrotire sau găsiți vagabondând pe străzile judeţului, copii care au ajuns victime ale traficului şi migrației sau care erauîn pericol în propria familie au fost internaţi temporar în Centrul de primire în regim de urgenţă a copilului abuzat, neglijat şi exploatat, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. Centrul face parte din cadrul Serviciilor multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava. Primul Centru de Urgenţă (CPU) s-a deschis în 1970, funcționând o lungă perioadă de timp într-o locație pe str. Mihai Eminescu. Centrul de primire în regim de urgenţă a copilului abuzat, neglijat şi exploatat a funcţionat o perioadă în subordinea Ministerului Muncii, iar din 1997 a fost preluat de către DGASPC Suceava. 

 

Pe perioada plasamentului în regim de urgenţă se suspendă drepturile părinteşti

Şefa Serviciilor multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava, Rodica Ilisei, ne-a spus că „centrul de urgenţă are o capacitate de 20 locuri (băieţi şi fete), pentru copii şi tineri aflați în situație de risc. Accesul beneficiarilor în cadrul serviciului se face în baza dispoziţiilor de plasament în regim de urgenţă, emise de către directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de către instanţa judecătorească, în urma evaluărilor iniţiale ale situaţiei copiilor realizate de Serviciul intervenție în regim de urgență din cadrul DGASPC Suceava”.

Rodica Ilisei a completat că toţi cei 71 de copii şi tineri care au trecut de la începutul acestui an prin Centrul de primire în regim de urgenţă provin din municipiul Suceava şi de pe raza judeţului Suceava, dar pot fi și cazuri de copii, cu vârste cuprinse între 2-18 ani, din alte județe, identificați de poliţişti pe raza județului nostru. „Centrul găzduieşte un număr fluctuant de copii şi tineri care provin din familii dezorganizate sau monoparentale, familii fără posibilităţi de întreţinere a acestora, copii orfani, copii abuzaţi sau în situaţie de risc. Pe perioada plasamentului în regim de urgenţă se suspendă drepturile părinteşti, aceste drepturi fiind exercitate de directorul executiv al DGASPC. Acest centru este unul de tranzit cu regim închis, unde copiii pot sta internaţi pe o perioadă cuprinsă între 48 ore şi 14 zile, până la luarea unei măsuri care asigură permanenţă”, ne-a mai spus şefa centrului.

Centrul oferă copiilor abuzaţi servicii sociale specializate: primire şi găzduire temporară, asistenţă medicală şi îngrijire, suport emoţional şi, după caz, consiliere psihologică, educare, reintegrare familială şi comunitară. La nivelul centrului funcționează și „telefonul copilului”, care poate fi apelat gratuit, la numărul 983, atât de copiii sau tinerii aflați într-o situație de risc, cât și de orice persoană care dorește  să sesizeze cazuri de copii abuzați sau negligați sau cazuri de violență domestică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 70 de copii neglijaţi, părăsiţi de părinţi sau fugiţi din instituţii de stat, internaţi în Centrul de urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 70 de copii neglijaţi, părăsiţi de părinţi sau fugiţi din instituţii de stat, internaţi în Centrul de urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei